Frissültek a Nikon full frame MILC-jei

A Nikon Z6 II és Z7 II nem hoz forradalmi változásokat, inkább a sebességen reszelgettek kicsit, de már a két kártyahelyért is megérheti váltani.

Már 2 éve a piacon vannak a Nikon első, full frame szenzorral szerelt tükör nélküli fényképezőgépei, így várható volt, hogy idén valami újat gurítanak a japánok. Egyelőre azonban nem a régóta pletykált Z9-et mutatták be, hanem a 2018-as Z6 és Z7 második generációs változatait, amelyek egyszerűen csak Z6 II és Z7 II névre hallgatnak.


[+]

Külsőleg nem sok változás történt, az egyetlen, kívülről is érzékelhető fejlesztés az egyik műanyag ajtócska mögött vehető észre, ugyanis a korábbi egyetlen XQD kártyafoglalat mellé bekerült egy UHS-II sebességű SD slot is.


[+]

A Z bajonett mögött már komolyabb ráncfelvarrást eszközöltek, ugyanis az Expeed 6 jelfeldolgozó egység mellé odacsaptak még egyet, így nem csak a sorozatkép készítés sebessége és a pufferméret, de az autófókusz rendszer hatékonysága is nőtt. A Z6 II már másodpercenként 14 képet képes lőni, 124 RAW fájlig, míg a Z7 II esetében ezek az értékek 10 fps és 77 db RAW, AF mezőből pedig 273, illetve 493 darabot kapunk. Mindkét váz esetében adott az időjárásálló szigetelés, az 5 tengelyes szenzorstabilizáció, valamint az USB Type-C port és a jack ki- és bemenet, továbbá immáron mindkét géphez vásárolhatunk portrémarkolatot, amelynek előnye a kényelmesebb fogás mellett, hogy két akkumulátornak adhat otthont.


[+]

A 45,7 megapixeles felbontású érzékelővel szerelt Z7 II-ben már a piacra kerülés idejétől kezdve elérhetőek lesznek a 4K60p és FHD120p videófelvételi módok, előbbit viszont a 24,5 megapixeles Z6 II csak jövőre fogja megkapni egy ingyenes szoftverfrissítés útján.

A Nikon Z6 II novemberben kerül a boltokba, méghozzá 799 995 forintos áron, a 1 119 995 forintos Z7 II-re azonban decemberig várnunk kell.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nikon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés