Hirdetés

Frissítést kaptak a Lenovo csúcsnotebookjai

A ThinkPad X1 Extreme és P1 is harmadik generációjába lépett.

Két új notebookot is frissített a Lenovo, ugyanis nemrég leleplezték a ThinkPad X1 Extreme és a ThinkPad P1 harmadik generációs változatát. Utóbbi modellről valamivel többet árultak el, az azonban biztos, hogy mindkét gép megkapja a Lenovo Ultra Performance Mode funkcióját, amellyel még egy kicsit több préselhető ki az egyébként sem gyenge hardverből. Ez a gyártó példáival élve akkor lehet hasznos, ha időben kell végeznünk egy renderrel, vagy a virtuális valóságban végzett tevékenységet folytatunk, ilyenkor tényleg szükségünk lehet az extra kakaóra.

Az új generációs ThinkPad X1 Extreme 600 nit fényerőre képes, akár 180 fokban hátrahajtható, 15,6 hüvelykes kijelzőt kapott, amelyet 10. generációs Intel Core H processzor és akár egy NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti segítségével tölthetünk meg tartalommal. Adatkommunikációs szempontból adott a Wi-Fi 6, illetve az opcionálisan kérhető Cat16 LTE modem, míg a csatlakozók között az egyetlen HDMI és jack portok mellett két-két USB Type-A, illetve Type-C kaput találunk – utóbbiak közül minden bizonnyal legalább az egyik Thunderbolt 3 támogatást is kapni fog.


[+]

A ThinkPad P1 Gen3 esetében is 15,6 hüvelykes megjelenítővel állunk majd szemben, a felbontás/típus/fényerő szentháromság tekintetében azonban több opció közül is választhatunk. Elérhető lesz egy 500 nitre képes, UHD felbontású OLED panel, illetve egy szintén UHD felbontású, de már 600 nites IPS verzió is, míg az olcsóbb modellekbe egy HDR500 támogatást élvező, Full HD IPS kijelző kerül majd.

A rendszer lelkét egy Intel Core vagy Xeon processzor képezi, megtámogatva maximum 64 GB memóriával, illetve akár egy NVIDIA Quadro T2000 GPU-val, adattárolóból pedig akár két M.2-es példányt is kérhetünk, 4 TB összkapacitásig. A szénszálas burkolat alá befért még egy Intel AX201 Wi-Fi 6 és egy Cat16-os LTE modul, mellettük pedig maradt még hely egy 80 wattórás akkumulátornak is. Utóbbi töltését alap esetben egy 135 wattos tápegységgel oldhatjuk meg, de némi felár ellenében kérhetünk 170 W teljesítményű egységet is. Az 1,7 kilogrammos gép oldalain ugyanazokat a portokat találjuk, amelyek az X1 Extreme szélein is sorakoznak, ebben esetben pedig biztosra vehető, hogy a két USB Type-C csatlakozó támogatja a Thunderbolt 3 szabványt.

Mindkét újdonság júliusban fog a boltok polcaira kerülni, az alapárát azonban csak a 2019 dollárt kóstáló ThinkPad P1-nek tudjuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés