Hirdetés

Frissítést kapott a Mac Mini is

Négy év után végre új életet vitt az Apple az egyik legkedveltebb terméksorozatába.

Négy éve nem hallottunk a Mac Mini termékvonalról, sokak nagy bánatára, hiszen a – szintén ma frissített – MacBook Air mellett ez a sorozat volt a legolcsóbb opció az Apple asztali operációs rendszerét megkívánók számára. A most bemutatott új modell dizájnja szinte megegyezik az elődével, az egyetlen különbség az alumínium ház asztroszürke színe. Maradtak a 197 x 197 x 36 milliméteres méretek, tömege pedig egy egész dekányival nőtt, így az idei modell 1,3 kilogrammot nyom a mérlegen.


[+]

A burkolat alatt a mai kornak megfelelő hardvert kapunk, választhatunk négy-, illetve hatmagos, nyolcadik generációs Intel Core i3, i5 vagy i7 processzorok közül, a 2666 MHz-es órajelen ketyegő DDR4 memóriamodulok összkapacitása pedig egészen 64 GB lehet. Többféle SSD-ből válogathatunk, a legdrágább konfigurációban akár egy 2 TB-os darab is lapulhat. Az adatok védelméért a gyártó saját, T2 chipje felel, a grafikus feladatok elvégzéséről pedig a processzorba integrált Intel UHD Graphics 630 gondoskodik, az eszköz méreteiből adódóan a VGA lehetőségéről le kell mondanunk, van viszont lehetőség az eGPU-ra.


[+]

Csatlakozókból – a modern kori Apple gépekhez viszonyítva – elég sokat kapunk, a négy darab Thunderbolt 3, a dupla USB 3.1, a HDMI 2.0 és a kombinált jack aljzatok mellett érdekesség a 10 gigabites sebességre képes Ethernet port, a kártyaolvasó hiánya viszont visszalépés. Ez az előd ugyanekkora házába még belefért, érthetetlen, hogy az újdonságnál ezt miért nem tudták megoldani. A vezeték nélküli hálózatokhoz történő csatlakozásban az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és az 5.0-s Bluetooth modul lesz segítségünkre.

Az alapmodellt 3,6 GHz-es, négymagos Intel Core i3 processzorral, 8 GB memóriával és 128 GB-os SSD-vel 314 990 forintért vesztegetik. Ha valakinek ennek többszöröse sem okoz gondot kifizetni, akkor jó hír van, ugyanis az új Mac Miniből több darab is sorba köthető, ezzel csinos kis renderfarmokat kialakítva. Az előrendelések már megkezdődtek, a szállítás a MacBook Airhez hasonlóan november hetedikén indul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés