Hirdetés

Frissítést kap az Apple iMac

Az egy éve bejelentett iMac gépek komoly előrelépést jelentettek az Apple kínálatában, hiszen modern, vékonyított dizájnt kaptak. A külsőségek annyira el lettek találva, hogy ezen a vállalat nem is változtat, viszont egy év eltelt a bejelentés óta, vagyis egy apróbb frissítést azért bevetnek. Ez vonatkozik a 21,5 és a 27 colos gépekre is. A legfőbb újítások között az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi modul bevezetése található, emellett az opcionális Fusion Drive nevű adattároló-rendszer SSD-je mostantól PCI Express interfészhez csatlakozik.

A fentebb linkelt hírben leírt kijelzőket és a főbb interfészeket, illetve funkciókat egyik modell esetében sem módosította az Apple. Az alap memóriakonfiguráció 8 GB lesz, mely a kisebbik modell esetében 16, míg a nagyobbiknál 32 GB-ra növelhető. Az adatokat 1 TB-os HDD tárolhatja alapkiépítésben, de fontos kiemelni, hogy a 21,5 colos modellben ez 5400-as, míg a 27 hüvelykes opciónál 7200-as percenkénti fordulatszámú merevlemezt jelent. Az opcionálisan igényelhető Fusion Drive mellett 256 vagy 512 GB-os SSD vethető be a HDD mellé, de a nagyobbik gépbe 1 TB-os SSD is kérhető 3 TB-os HDD-vel párosítva. Ennek a konfigurációnak nyilván elég komoly árcédulája lesz.

A rendszerek belseje kicserélődött, így a processzor szerepét mostantól a Haswell látja el. Ezek mindkét termék esetében be nem jelentett Intel Core i5 és i7 megoldások, melyekről csak annyit tudni, hogy négymagosak és a megosztott L3 gyorsítótár mérete 6 MB. A 21,5 colos verzió az alapkonfigurációt tekintve egy Iris Pro Graphics IGP-t kap, de ha valaki értékelhető OpenGL támogatást is szeretne, akkor rendelhető a gépbe egy NVIDIA GeForce GT 750M-es VGA-t 1 GB-os GDDR5 VRAM-mal. A 27 colos iMac már alapkiszerelésben is GeForce GT 755M-es VGA-val érkezik, ami 1 GB-os GDDR5 VRAM-ot kapott, de igényelhető 2 GB GDDR5 VRAM-mal rendelkező GeForce GTX 775M is, vagy a nagyon mély zsebbel rendelkező vásárlók egy GeForce GTX 780M-et is kérhetnek 4 GB GDDR5 szabványú fedélzeti tárral.

Az új iMac konfigurációk közül a 21,5 colos opció 1299 dolláros kezdőárral kezd dedikált GPU és SSD nélkül, míg VGA-val 1499 dollárt kell érte fizetni. A 27 hüvelykes gép alapkiszereltség mellett 1799 dolláron érhető el, amiben már benne van a VGA, de SSD még nincs, így ez az ár a teljesítményre vonatkozó igények növekedésével jóval magasabb is lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés