Hirdetés

Fodrozódó állóvíz: közelgőben a Dell LCD-TV

Eddig a Sharp, a Samsung és a Sony gyártott ilyen készülékeket, de a Philips és az LG is felfigyelt már erre a piacra. A Dell bejelentése mindenesetre felbolygatta az eddig békés állóvízre hasonlító piacot. A számítógépgyártó ugyanis meglehetősen közismert az agresszív értékesítési stratégiájáról.


Dell PLANAR LCD-TV + PC monitor 15"

Az LCD-TV-k mindenesetre jelenleg még jóval drágábbak a hagyományos PC-s monitoroknál. Az indok azonban elsősorban nem a gyártók által felemlegetett magas adókban, hanem másban rejlik. Ugyanis egyelőre sem a gyártó vállalatok, sem a kereskedők nem akarnak egy olyan árversenyt, ami jelenleg a CRT és a TFT monitorok piacát jellemzi. Az LCD-TV-k árai a DisplaySearch piackutató cég szerint majd csak 2006-tól kezdenek el csökkenni. A Dell belépése e piacra, valamint a Hewlett-Packard hasonlóan ambíciózus tervei azonban most megzavarhatják ezt a nyugodt állapotot. A 15"-os PLANAR modell jelenlegi ára az Egyesült Államokban 478 dollár.

Az aggodalom nem alaptalan, hiszen a Dell és a HP korábban az asztali LCD-kijelzők piacára való belépéskor már bebizonyították: mindenképpen kell velük számolni. Főleg a Dell tudta jelentősen megerősíteni piaci pozícióit e területen. A Sharp és a többi vállalat nyugtalansága tehát érthető. Az árverseny pedig csak nekünk, felhasználóknak jó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés