Hirdetés

Egyre népszerűbbek az LCD-TV-k

A DisplaySearch piackutató cég által készített felmérésből kiderül, hogy az előző évhez képest 223 százalékkal több ilyen készüléket adtak el világszerte. Ez azt jelenti, hogy eddig 734 ezer LCD-TV talált gazdára a 2003-as év első negyedében, és ez a tendencia továbbra is folyamatos növekedésűnek prognosztizált.

A növekedés legfőbb oka az úgynevezett multifunkciós monitorok megjelenése a piacon. Ezek olyan eszközök, amelyek elsősorban normál monitorként funkcionálnak, VGA-bemenettel és video-kimenettel, illetve egy integrált tv-tunerrel rendelkeznek. Ez utóbbi alkalmassá teszi őket a televízióadások vételére, így ötvözik a számítógépes monitort és a hagyományos televíziót.

Az eladott termékek egyharmada 15-colos volt, míg 22 százalékuk 20-colos. A VGA-felbontást kínáló LCD-TV-k részesedése így is 50 százalékos. Egyre nő az érdeklődés a 16:10, 16:9, 15:9 képformátumú készülékek iránt is. A LCD-TV-piac egyeduralkodója jelenleg a Sharp. Százból 43 termék e cég gyáraiból kerül ki. A második legtöbb LCD-TV-t a Samsung adja el, a dél-koreai vállalat piaci részesedése 20 százalék. A harmadik helyen a Sonyt találjuk 6,4 százalékkal.

Azóta történt

  • AG Neovo S-17 TFT - páncélozott elit?

    A NeoV kristályoptikai szűrő törhetetlen üvegből készül, így az AG Neovo S-17-es monitora igazi erődítmény. Tekintélyt parancsol.

  • Refreshed PC

    Az IBM Japan és a NEC is rákapott a használt PC-k újraértékesítésére.

  • CTX S521A 15 colos TFT monitor

    Eddig jobbára a high-end, és ennek megfelelően drága TFT kínálatot vizsgáltuk, ám a helyzet - mint tudjuk - fokozódik..

  • AG Neovo S-19: S-Klasse TFT?

    Az AG Neovo TFT monitorai jöttek, láttak, győztek, ám saját K-19-esüket egyelőre a drágább monitoraik sem tudták térdre kényszeríteni...

Előzmények

Hirdetés