Hirdetés

Flash memóriákat gyárt majd a Samsung

A Samsung elhatározta, hogy 2004-re közel tíz milliárd dollárra növeli a különböző memóriák eladásából származó bevételeit. Viszonyításként: 2002-ben ez az összeg még "csak" hét milliárd dollár volt. A vállalat úgy véli, célja elérésében az is segíthet, ha kibővíti termékpalettáját és a jövőben már Flash memóriákat is fog gyártani.

A Flash chipek iránti igény egyébként egyre nő, ugyanis ezek a termékek képesek arra, hogy a tárolt adatokat a különböző eszközök áramtalanítása után is megőrizzék. Éppen emiatt terjedtek el ezek a modulok a mobiltelefonokban, a PDA-kban és a digitális fényképezőgépekben.

A cég szerint a Flash RAM-ok piaca ráadásul kevésbé érzékeny a gazdasági helyzetekre, ellentétben például a DRAM-ok piacával. Az elemzők véleménye az, hogy a Samsung hamarosan leválthatja az Intelt a Flash memória-piac vezető pozíciójáról. Az iSuppli kaliforniai piackutató társaság felmérése ugyanis azt mutatta ki, hogy az Intel piaci részesedése csak 19,2 százalék volt 2003 második negyedévében, míg a Samsung már 17,1 százalékot tudhat magáénak, így tehát a dél-koreai vállalat piaci részesedése fokozatosan nő, míg az Intelé egyre csökken.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés