Hirdetés

A Filco ünnepélyes alkalomra kiadott billentyűzetét nem fogja a rozsda

A többféle konfigurációval választható, jubileumi modell slim profilos, és kis híján 3 kilogramm lett a drága.

A Diatec egy igazán szemrevaló, Majestouch Stingray Metal SUS Edge nevet viselő mechanikus klaviatúrával ünnepli meg a Filco 30 éves fennállását, amelynek legfőbb érdekessége, hogy az alsó része 1,2, a csuklótámaszként is funkcionáló fedőlapja pedig 2 mm vastagságú rozsdamentes acélból készült.


[+]

A jobb felső sarkában lézerrel gravírozott "Filco" felirattal díszített, 104 gombos modell alacsony profilú kialakítást kapott, és lineáris karakterisztikájú Cherry MX Low Profile Red kapcsolói 3,2 mm-es úton járnak, viszont Cherry MX Low Profile Speed switch-ek egyaránt szerepelnek a menün, igaz, csupán a kanákkal vagy azok nélküli kupakokkal rendelkező JP ISO kiosztás esetén. A billentyűsapkákra szitázott karakterek a kontaktfelületen kívül az oldalfalakon is viríthatnak, így többek találhatják meg a számukra ideális dizájnt.

[+]

Persze gépelés közben a fém csuklótámasz nem csak kemény, hanem a szennyeződéseket úgyszintén gyűjti, ráadásul az első néhány percben még hideg is (különösen télen), ezért 1100 jen (mintegy 3300 forint) ellenében egy – a szóban forgó burkolati elemre tapasztható – 2 mm vastag, poliolefin gyantából és uretánhabból gyártott, puha padot (Macaron Slim XL Ash) vehetünk a tasztatúrához.


[+]

Az esetleges hordozást egy fém fogantyú segíti, alul csúszásgátló gumitappancsok állomásoznak, és az dőlésszög állítható (inverz döntésre szintén van lehetőség), azonban az kétségtelen, hogy ez meglehetősen egyedi módszerrel lett implementálva; a képeket vizslatva olvasóink érteni fogják a dolgot. A flexibilitást  tovább növeli az opcionális, 2750 jent (nagyjából 8000 forintot) kóstáló MM BASE Kit készlet, amivel még sokrétűbben tudjuk variálni azt az ominózus dőlésszöget.

[+]

Természetesen a Windows gomb igény szerinti zárolása vagy az Fn + [gomb] kombinációkkal elérhető médiavezérlők ugyancsak kipipálhatók. Az 1,8 méter hosszúságú, USB csatlakozóban végződő (gumírozott) kábel fixált habitusú, és bónusz gyanánt a termék dobozából extra billentyűsapkák, egy kupakszedő csipesz, illetve egy PS/2 adapter kerül elő.


[+]

A 450 mm széles, 282 mm mély, valamint 45 mm magas, 33 000 jenre, azaz körülbelül 96 000 forintra árazott típus egyébként önvédelmi fegyvernek sem épp utolsó, ugyanis nem kevesebb, mint 2,9 kilogrammot nyom a mérlegen. Az előrendelési fázis már kezdetét vette, és a szállítás várhatóan augusztus 9-én indul, ám ha még most ráugrunk az újdonságra, a fentebb említett MM BASE Kitet megkapjuk ajándékba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés