Hirdetés

Fényképmegosztás a Bravia tévékkel

A Sony minden jel szerint komolyan veszi, hogy egy televíziókészülék többet nyújtson annál, mint hogy képes legyen az ilyen-olyan forrásból származó mozgóképek lejátszására. A vállalat egyik élharcosa az internet és a tévé összeházasításának, így kiemelkedő minőségű és mennyiségű webes tartalom érhető el a készülékeik segítségével, ám a jelek szerint ez még csak a kezdet.

A konszern bejentette, hogy a hónap végén elkészül az a frissítés, amely támogatja a Life-X névre hallgató szolgáltatás használatát. A Life-X egyrészt úgy működik, mint mondjuk a Picasa vagy a Flickr, azaz egyetlen gombnyomással feltölthetőek rá a fotók, létrehozhatóak albumok, könyvtárak és címkézhetőek is a képek. Ezenkívül lehetőség nyílik természetesen mások fotóinak elérése is, sőt azokat kommentelheti is a felhasználó. Emellett létrehozható saját válogatás is, amelyeket aztán slideshow módban végig lehet pörgetni, ha úgy tartja kedvünk.

Ez annyira nem is nagy dolog, viszont az alkalmazás lehetőséget ad arra, hogy az egyik Bravia televízióról a másikra küldjünk „képeslapot”, vagyis egy fotót, amelyhez mellékelhetünk üzenetet. Ennek tükrében az egész jóval személyesebb megoldás, mintha a webes felületről lehetne letölteni egy képet. A szolgáltatás egy szoftverfrissítéssel lesz elérhető november végén, de csak azokon a televíziókon, amelyeket az idei év februárja után gyártottak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés