Hirdetés

Felturbózza belépőjét a PowerColor

A hazánkban elsősorban PowerColor márkanéven értékesített videokártyáiról ismert tajvani Tul Corporation bejelentette legújabb, belépőszintű Radeon videokártyáját, a Radeon X1000-es családba tartozó X1300 HyperMemory 2-t. A kártya érdekessége, hogy bár a belépőszintű kártyacsalád legszerényebb teljesítményű tagjára épít, a gyárilag túlhúzott grafikus processzor révén mégis gyorsabb lehet hasonló kiépítésű vetélytársainál.

A PCI Express csatolófelülettel készülő grafikus vezérlő az eredeti 450 MHz-ről 600 MHz-re (ez egyébiránt az X1300 Pro processzorának órajele) húzott GPU-t kap, mely mellé alapállapotban 128 megabájtnyi, 400 (effektíve 800) MHz-es DDR2 memória társul. A vezérlő által hasznosítható puffermemória a HyperMemory technológia révén további 384 megabájttal kiegészíthető a rendszermemóriából, így a kártya maximum 512 MB memóriával gazdálkodhat.

A PowerColor X1300 HyperMemory 2-ből két egyforma példány kétkártyás, CrossFire üzemmódra is fogható, ezzel már egy erős középkategóriás vezérlő teljesítményét nyújtva. Más kérdés, hogy ekkor már tetemes mennyiségű és lehetőleg minél gyorsabb rendszermemória kell rendelkezésre álljon, ám mivel a kártya ára egyelőre ismeretlen, így nem tudni, hogy ez a konfiguráció ár/teljesítmény viszonyát tekintve végül jobb megoldásnak bizonyul-e.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés