Hirdetés

Felszáll a 3D-s vonatra a Lenovo

A 3D lassan ugyan, de megállíthatatlanul terjed. A tévék és a monitorok egy jó része képes már a 3D-s tartalmak kezelésére, sőt a Lenovo legfőbb konkurenseiként számon tartott Acer és Asus már a mobil gépek esetében is bevetette a technológiát. A Lenovo sem akar lemaradni ebben a tekintetben, így bejelentették az IdeaPad Y560d-t, mely a cég első 3D-s notebookja.

A Lenovo az Acerhez hasonlóan a TriDef 3D-s megoldását használja, mely a mellékelt passzív szemüvegben található polarizációs szűrő segítségével hozza létre a megfelelő hatást. A gyártó mellékeli a TriDef Media Playert és a TriDef Photo Transformert is, ami a hagyományos videókat és képeket konvertálja 3D-s tartalommá. Az alkalmazások használatával egy szimulált hatás jön létre, ami megpróbálja megfelelően visszaadni a térbeli érzetet. Természetesen nem mindig lesz tökéletes a végeredmény, így érdemes speciálisan 3D-re felkészített filmet vagy képet nézni. Ez igaz a játékprogramokra is.


[+]

A mobil gépezeten egy 15,6 hüvelykes LED-es háttérvilágítású kijelző dolgozik, ami 1366x768 pixeles felbontást tesz lehetővé 60 Hz-es frissítési frekvencia mellett. A megjelenítő meghajtásáról egy 1 GB memóriával ellátott AMD Mobility Radeon HD 5730 névre keresztelt grafikus modul gondoskodik. Extra szolgáltatás a fényérzékelő szenzor, ami a környezeti fényviszonyoknak megfelelően állítja be a monitor fényerejét. A processzor szerepét egy mobil Core i3, i5 vagy i7 jelzésű megoldás töltheti be. A legerősebb kivitelt a négymagos i7-840QM jelenti, ami bőségesen elég teljesítményt biztosít manapság. A DDR3-as rendszermemória mérete 4 vagy 8 GB lehet, az adatokat pedig 250, 320, 500, 640 vagy 750 GB-os merevlemez, illetve 32 vagy 64 GB-os SSD tárolhatja. Az optikai médiák olvasásában egy Blu-ray meghajtó segít a felhasználóknak.


[+]

A 2,7 kg-os notebook 2 cm-es vastagsággal rendelkezik, és tartalmaz beépített webkamerát, kártyaolvasót, D-Sub és HDMI kimenetet, valamint Gigabit Ethernet, Wi-Fi illetve Bluetooth modult is. Igény esetén a gyártó 3G-s adaptert is biztosít. A hangzásvilágról a JBL által tervezett sztereó hangrendszer gondoskodik, a hatcellás akkumulátorral biztosított üzemidőt pedig a Lenovo's Energy Management csomag próbálja maximalizálni. A gyártó Windows 7 operációs rendszert kínál a június végén megjelenő IdeaPad Y560d-hez. A notebook ára alapkiépítésben 1200 dollár lesz, de erősebb processzor mellett ez még mehet feljebb is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés