Hirdetés

3D-s lesz az LG játékos notebookja

Az LG az elmúlt év őszén jelentette be az R590-es jelzésű játékos notebookját, amely most a piaci trendeknek megfelelően 3D-s támogatást kap. Bár a masina GeForce GPU-t alkalmaz, a vállalat a 3D Vision helyett a TriDef 3D-s megoldását választotta, ami passzív szemüveget használ. A döntés hátterében az aktív szemüvegek vibrálása lehet, amitől számos felhasználónak rendkívül gyorsan elfárad a szeme. A TriDef technológia a mellékelt passzív szemüvegben található polarizációs szűrő segítségével hozza létre a megfelelő hatást. A gyártó az előtelepített Windows mellé mellékel TriDef programokat is, amelyek a hagyományos videókat és képeket konvertálják 3D-s tartalommá. Az alkalmazások használatával egy szimulált hatás jön létre, ami megpróbálja megfelelően visszaadni a térbeli érzetet. Természetesen nem mindig lesz tökéletes a végeredmény, így érdemes speciálisan 3D-re felkészített filmet vagy képet nézni. Ez persze igaz a játékprogramokra is.


LG R590 3D (forrás: TechConnect) [+]

A mobil gépezeten egy 15,6 hüvelykes kijelző dolgozik, ami 1366x768 pixeles felbontást tesz lehetővé 60 Hz-es frissítési frekvencia mellett. A megjelenítő meghajtásáról egy 1 GB memóriával ellátott GeForce GT 335M névre keresztelt grafikus modul gondoskodik. A processzor szerepét négymagos mobil Core i7 jelzésű megoldás töltheti be, így a választható CPU-k bőségesen elég teljesítményt biztosítanak. A DDR3-as rendszermemória mérete 2 vagy 4 GB lehet, az adatokat pedig méretes merevlemez tárolhatja. Az optikai médiák olvasásában egy DVD vagy egy Blu-ray meghajtó segít a felhasználóknak.


LG R590 3D (forrás: TechConnect) [+]

A 2,5 kg-os notebook tartalmaz beépített webkamerát, kártyaolvasót, D-Sub és HDMI kimenetet, valamint Gigabit Ethernet, Wi-Fi illetve Bluetooth modult is. A hangzásvilágról egy SRS TruSurround HD hangrendszer gondoskodik, a hatcellás akkumulátorral biztosított üzemidőt pedig órákig elegendőnek bizonyul átlagos használat mellett. Az augusztustól elérhető 3D-s R590 ára alapkiépítésben 1314 dollár lesz, de az erősebb verziók esetében ez még mehet feljebb is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés