Hirdetés

Félmagas hangkártyát mutatott be az Auzentech

A kaliforniai illetőségű gyártó régóta szerel Creative hangchipeket kártyáira, legújabb, Auzen X-Fi Forte 7.1 típusú modelljére most egy natív PCI Express 1.1 támogatású változat került. Mellette a hangminták tárolására 64 MB-nyi X-RAM is található, ami elsősorban játékoknál fejti ki jótékony hatását. Hangzásjavító algoritmusok között a legfejlettebb EAX Advanced HD 5.0 is megtalálható, emellett természetesen DirectSound, DirectSound3D és OpenAL kompatibilis.

Félmagas felépítésű, ezért HTPC építőknek érdemes lehet közelebbről is megismerkedni vele. Az otthoni mozizáshoz illően Dolby Digital Live támogatással rendelkezik mind Microsoft Windows XP és Vista alatt egyaránt. Utóbbi rendszer használata esetén a DTS Connect, Interactive és Neo:PC szolgáltatás is elérhető.

Csatlakozási lehetőségi között digitális és analóg kimenetek egyaránt megtalálhatóak, a szükséges optikai TOSLINK és a D-Sub csatlakozóhoz való analóg I/O kábelt a dobozban mellékeli a gyártó, mellettük egy normál magasságú hátlap és a telepítéshez szükséges CD található. Az Auzen X-Fi Forte 7.1 várhatóan december végén jelenik meg, ajánlott fogyasztói árát 150 dollárban szabta meg az Auzentech.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés