Hirdetés

Félkézzel a világ ellen

Van, amikor egy apró notebook is nagy és nehezen kezelhető, viszont a masszivitásra, strapabíró kivitelre szükség van. Ilyenkor jöhet jól a Logic Instrument FieldBook nevű tabletje, aminek már a neve is beszédes. Bizony, a kívülről is komor, törhetetlen benyomást keltő készülék szinte bármit elvisel. Ellenál a rázkódásnak, ütéseknek, nem baj, ha leejtik, jól tűri a port és a nedvességet, még a tengerpartok sós párája sem okoz neki problémát. A mínusz 20 és plusz 55 fok között működőképes túlélőt egy praktikus csuklószíjjal is ellátták, így akár egy kézben is kényelmesen tartható, a másik szabad marad. Persze ehhez szükségeltetik némi izomerő is, a viszonylag kicsi, 225 x 145 x 42 mm-es masina ugyanis strapabíró kivitele miatt viszonylag sokat nyom, 1,27 kg a tömege.

A Fieldbookot 1,6 GHz-es Intel Atom processzorral szerelték fel, 2 GB memória és 120 GB-os merevlemez társaságában – ez utóbbi gyorsulásérzékelő szenzort is kapott, és természetesen van lehetőség SSD-vel helyettesíteni. A kijelzője 7 colos érintőképernyő, amelynek 1024x600 pixeles felbontása van, és erős napsütésben is jól látható. Ellátták Bluetooth és 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi adapterrel, de HSDPA és GPS modul is került bele. Így a beépített, két megapixeles, autofókuszos kamera segítségével a készített képek GPS koordinátái is mentésre kerülnek, ami nagyon hasznos lehet. Szintén érdekesség a beépített vonalkód- és RFID-olvasó lehetősége. A  „páncélozott” tablet csatlakozói is konfigurálhatók, így az ExpressCard és SD kártya foglalat, a hangkimenet és -bemenet, az Ethernet és a két USB 2.0 interfész mellé lehetőség van pluszban vagy két USB-vel és egy soros porttal, vagy egy USB-vel, egy soros és egy Ethernet csatlakozóval, vagy két soros porttal rendelni.  A gép 5 órás üzemidőre is képes, és két akkumulátorral szerelték fel, így egyszerre egy telep akár működés közben is cserélhető.

A készülék különleges tudását persze meg kell fizetni, a Logic Instrument FieldBook ára 2900 dollár, ebben viszont benne van a két akkumulátor, az ezekhez való külső töltő, a Windows XP, Vista vagy 7, illetve a dokkoló ára is.

Előzmények

Hirdetés