Hirdetés

Felkészült az új Windows 10 frissítésre az Intel driver

A 25.20.100.6323-as verziójú meghajtó támogatja a WDDM 2.5-öt, illetve a shader modell 6.3-at is.

Az Intel elérhetővé tette a 25.20.100.6323-as verziójú, WHQL aláírással rendelkező drivercsomagot, amely a 64 bites Windows 10 operációs rendszert támogatja. Az új meghajtó természetesen tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert, a Media SDK futtatási környezetet, illetve az OpenCL eszközillesztőt, míg a hardvertámogatás szempontjából a Skylake, a Kaby Lake, a Coffee Lake, az Amber Lake, a Gemini Lake és az Apollo Lake kódnevű lapkák IGP-jét kezeli. Részletesebben leírva a meghajtó telepíthető a HD Graphics 500, 505, 510, 515, 520, 530, P530, 610, 615, 620, 630, P630, illetve Iris Graphics 550, Iris Pro Graphics 580 és Iris Plus Graphics 640 és 650, valamint UHD Graphics 610, 620 és 630 típusú integrált grafikus vezérlőkhöz.

A friss eszközillesztő legfőbb újítása a Windows 10 októberi frissítésében megjelenő WDDM 2.5 kezelése, a HDR10 támogatásának kiterjesztése, WCG (Wide Color Gamut), azaz a széles színtartomány támogatása a megfelelő kijelzőkön. További újítás még a shader modell 6.3-at is támogató fordító, de ez igazából egy fejlesztők számára fontos funkció, a játékosoknak leginkább a shader modell 6.2 a lényeges, aminek már régóta megfelel az Intel. A meghajtó általános fejlesztése, hogy nagyobb teljesítményt biztosít a WinML API-hoz. Ez egy szintén fejlesztőknek szánt funkció, elvégre az Windows 10 októberi frissítése még nem tartalmazza a végleges WinML-t, de az Intel a hetedik generációs vagy újabb Core processzorokon már támogatja ezt. Nagy kérdés, hogy a végleges meghajtó szempontjából a Skylake, a Gemini Lake és az Apollo Lake használható lesz-e, illetve a rendszer kiterjed-e Celeron és Pentium modellekre. Ezek a hardverek ugyanis megfelelnek a WinML által támasztott igényeknek, viszont a Santa Clara-i óriáscég sokszor üzleti szempontok szerint is szelektál.

A meghajtó alapvető biztonsági frissítéseket is kínál, korábbinál frissült a Vulkan implementáció is. Mindemellett a friss eszközillesztő a Pro Evolution Soccer 2019, az NBA 2K19, Zone of the Enders the 2nd Runner: M∀RS* Remastered, a Two Point Hospital, illetve a Life is Strange 2 című játékokhoz kínál új vagy frissített profilt, utóbbi játék esetében viszont ajánlott az Iris Pro Graphics sorozatú grafikus vezérlő.

A hibajavításokra vonatkozóan korrigálásra kerültek a Phantasy Star Online 2-ben található grafikai anomáliák, illetve a Wolfenstein II: The New Colossus és az Adobe Premiere Pro CC 2019 programokban előforduló komoly stabilitási problémák, továbbá az egyes kijelzőkezelési gondoknak is búcsút lehet inteni.

Az Intel új HD Graphics drivercsomagja a 64 bites Windows 10 operációs rendszerre az előbbi linken érhető el, és természetesen a dokumentáció sem maradt le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés