Hirdetés

Félelmetes IOPS teljesítményt ígér a DDRdrive LLC

A DDRdrive LLC egy érdekes adattárolót mutatott be, mely DDRdriver X1 néven érkezik. Az egycsatornás PCI Express foglalatba illeszthető termék 4 GB-nyi DDR és 4 GB-nyi SLC NAND Flash memóriát használ. Az előbbi 1 GB-os modulok használatával jön össze, utóbbit pedig a nyomtatott áramkörre integrálták.

A DDR memória segítségével a termék 300 000 I/O műveletet képes végrehajtani másodpercenként az 512 bájtos blokkok olvasásakor, írás esetén pedig az I/O műveleti sebesség másodpercenként 200 000 lehet. A DDR memóriának azonban van egy kínos tulajdonsága is, ugyanis az áramellátás megszűnésekor elveszíti a tárolt adatokat. Itt jön képbe a NAND flash memória, ami még kikapcsolás előtt menti az aktuális állapotot, így egyetlen fájl sem fog elveszni.

A DDRdriver X1 kiemelkedő IOPS teljesítményét sajnos nem sikerült az adatátviteli sebességre átmenteni, a rendszert ugyanis korlátozza a PCI Express x1 foglalat viszonylagos lassúsága: a termék olvasás esetén 250, írás során pedig 155 MB/másodperces tempót képes elérni.

A DDRdrive LLC elsősorban a vállalati igényekhez ajánlja 10 wattot fogyasztó termékét, s ezt az 1500 dolláros árral is nyomatékosítja.

Azóta történt

Hirdetés