Fejre rögzíthető luxuscikkek a Nikontól

A főleg kamerák fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Nikon két igazán egyedi luxustermékkel rukkolt elő Media Port UP300x és UP300 névvel. A versenyzők tulajdonképpen extra funkciókban gazdag fejhallgatóknak tekinthetők, melyek egy kisméretű, 0,44 hüvelyk átmérőjű, 640x480 képpontos felbontással rendelkező színes kijelzővel is kiegészültek a képi információk megjelenítéséhez. A gyártó elmondása szerint az elért hatás olyan, mintha a felhasználó 3 méterről nézne egy 50 colos televíziót. A beépített erősítőnek köszönhetően a hangminőség területén sem kell szégyenkeznie az eszköznek.

Mindkét termék rendelkezik a WMV9, az MPEG-1 és az MPEG-2 kódolású videók, illetve az MP3, az AAC és a WMA9 típusú zenei állományok lejátszásához szükséges kodekekkel. A számítógéppel az eszköz USB 2.0 porton keresztül köthető össze, míg az internetelérést beépített Wi-Fi (802.11b/g) modul biztosítja. A világhálón való szörfözést egy Flash lejátszást is támogató, beépített webböngésző segítségével lehet élvezni. Ezenkívül a Media Port UP300x modell – kistestvértől eltérően – támogatja még a fejmozgást követő navigálást a böngészőprogramban, illetve audio- és videobemenettel is rendelkezik.

A készülékek energiaellátását újratölthető Sanyo "eneloop" elemekkel oldották meg, így a portékák hozzávetőlegesen 2 óra videolejátszást vagy 4,5 óra zenelejátszást bírnak. Az UP300 változat 4 GB flashmemóriával lesz ellátva, míg a nagyobbik fivérben 8 GB kapott helyet.. Egyelőre csak a Media Port UP300x érhető el a Japán Upstore webáruházban, amit magyar pénznemben számolva 130 000 forintos áron adnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nikon

Azóta történt

Hirdetés