Hirdetés

EZgo -- a világ legkisebb PC-je

[Email: dewdew] Az elsősorban PC házakat, hangszórókat, tápegységeket gyártó GSM-International egy új termékkel jelent meg a piacon, ez pedig nem más, mint a világ legkisebb PC-je, az EZgo.

A gép mérete a hordozható DVD lejátszókéhoz hasonlítható, hiszen a mindössze 950 grammos nettó súlya miatt rendkívül mobil. A szerkezet processzort, merevlemezt, memóriát, CD-ROM-ot, CD-RW-t vagy DVD-t, VGA-, TV-OUT és USB csatlakozót, LAN-t, FAX-modemet, audiót, egér- és egyéb más portokat tartalmaz, amelyek kielégítik minden felhasználó igényeit.



Az EZgo-hoz nem jár processzor, de ennek rendkívül egyszerű az oka, hiszen a cég a vásárlóra bízza, hogy az milyen teljesítményű gépet szeretne összeállítani. A szerkezet képes fogadni minden FCPGA tokozású Intel Pentium III vagy Celeron Socket 370 foglalatú processzort, és támogatja a 66, 100 és 133 MHz-es rendszerbuszt.

A cég weboldala szerint 2002 negyedik negyedévében elérhető lesz a Pentium 4-es processzorokat támogató változat is.

Memóriából maximum 256 MB-ot támogat, amely 144 pin-es DIMM foglalatú PC100/PC133-as SDRAM lehet. A gépben helyet kapott egy CD-ROM vagy DVD meghajtó (ezt a vásárláskor kell kiválasztani), valamint támogatja a 2,5"-os merevlemezeket is (UltraDMA33/66), ez utóbbit viszont külön kell megvásárolni. A videómegjelenítő az Intel 82810E-re épül, 4 MB memóriával rendelkezik, és maximum 1280x1024-es felbontást támogat 24 bites színmélység mellett. Integrált 16 bites hangvezérlője sztereó hangzás megszólaltatására képes, de ennek segítségével a beépített hangszóró is életre kelthető.



Az EZgo mérete elég meggyőző, hiszen egy nagyobb zsebben kényelmesen elfér (157mm x 146mm x 45mm).

Az felhasználót akár infravörös adatátvitellel (IrDA) is kényeztető EZgo-ról bővebben a gyártó weboldalán olvashatunk: http://www.gsm-international.com/ezgo.htm

A készülék áráról egyelőre nem áll rendelkezésre információ.

A költői kérdésem csupán az: van-e értelme az egyre csökkenő notebook árak mellett ilyen fejlesztésekbe fogni.

Azóta történt

Hirdetés