A világ legkisebb kombó CD-RW/DVD meghajtója

Az SU-408 kódjel nem egy új orosz cirkálórakétát, de nem is egy KGB ügynököt takar, hanem a világ legkisebb kombó meghajtóját nevezték el ilyen "frappánsan". A Samsung gondolt egyet, és megállapította, hogy a mai - CD író és DVD olvasó keresztezéséből létrejött - notebookokba szánt kombó meghajtók még mindig túl nagyok. A "nagy" szó alatt 12.6 milliméteres magasságot és 220 grammos súlyt kell érteni -- ezt überelte a Samsung. Már a kép is mindent elárul.



Valóban az eddigi legkisebb meghajtóról van szó. A magassága nincs 1 centi (pontosan 9.5 milliméter), és a tér többi irányában sem foglal sok helyet: 129 mm hosszú és 128 mm széles. A súlya 145 gramm, amely nagyjából 34%-kal kevesebb az átlagosnál. Ráadásul a lemez forgatását végző motort speciális, konkrétan nem definiált, energiatakarékos funkcióval ruházták fel, mellyel így megközelítőleg 20%-kal csökken a fogyasztása a többi meghajtóhoz képest, és a Samsung állítja, hogy a megszokottnál érzékelhetően halkabb lesz.

A SU-408-as 8x CD-R és CD-RW írásra képes, CD-t 24x, DVD-t 8x sebesség mellett olvas, kezeli az elterjedtebb formátumokat. Átlagos elérési ideje CD esetében 100 ms, DVD-nél pedig 110 ms. A meghajtó áráról egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés