Hirdetés

Ez már nem tréfa: az ASUS bemutatta a ROG Poseidon GTX 1080 Ti VGA-t

Megnézhettük a GTX 1080 Ti csúcskiadását ASUS kiadásban.

Az ASUS a mai napra időzítette a kifejezetten a ROG termékeknek szentelt ROG Join the Republic: Outshine the Competition névre hallgató eseményt, melynek helyszíne Berlin. Több újdonságot is bemutattak, többek között a GTX 1080 Ti csúcskiadását, a ROG Poseidon GTX 1080 Ti-t, mely csatlakozik az eddig látott Founder's Edition, Turbo és ROG Strix kiadásokhoz.


[+]

A prémium komponensekre épülő VGA újításai között a legfontosabb az új generációs DirectCU H2O hűtés, ami továbbra is egyfajta hibrid megoldás. Alapvetően léghűtéssel üzemel a 2,5 slotot elfoglaló kártya, amit két ventilátorral támogattak meg, de amennyiben van rá lehetőség, úgy a rajta található G1/4-es csatlakozókon keresztül folyadékkal is hűthető, egészen pontosan egy már meglévő vagy épp épülő vízhűtéses rendszerbe illeszthető be. Az előző generációs megoldáshoz képest az új kiadáson alapból 40 százalékkal növelték a disszipációs felületet, és 20 százalékkal több folyadékot képes átereszteni.


[+]

A kártyát ellátták FanConnect II csatlakozókkal is, így a ház ventilátorok fordulatszáma a GPU hőmérsékletétől tehető függővé. Természetesen nem marad el az Aura Sync világítás sem, amivel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy az ASUS-nál tervezik a rendszer megnyitását, és már dolgoznak az SDK-n, így hamarosan egyedi világítási sémák készítésére is lehetőség adódik.


[+]

Sajnos az órajelekről a gyártó egyelőre hallgat, és minden bizonnyal a Computexig (május vége, június eleje) várni kell a megjelenéssel is, az áráról nem is beszélve, melyet szintén hétpecsétes titok fed, de nyilván nem kell hozzá jósnak lenni, hogy kitaláljuk: nem lesz olcsó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés