Hirdetés

Kisméretű tévévevő Apple gépekhez

A MacBook Air rendkívül vékony készülékháza nem csak előnyökkel jár. Csatlakozói például túl közel kerültek egymáshoz, ezért egy termetesebb USB-s eszköz csatlakoztatása lehetetlenné teszi a szomszédos portok használatát. A problémát az Elgato úgy küszöböli ki, hogy frissen piacra dobott EyeTV DTT Deluxe digitális tévévevője rendkívül vékony, kompakt kialakítású, ennek köszönhetően egy MacBook Airre kötve nem takarja el a többi konnektort.

Elgato EyeTV DTT Deluxe

A földfelszíni digitális (DVB-T) televízióadások vételére alkalmas eszköz távirányítóval érkezik, gyártója az EyeTV 3 szoftvert is mellékeli. Utóbbi használatával műsorokat rögzíthetünk, illetve a program kezeli az egyes adók elektronikus programfüzet (EPG) funkcióját is, ami többek közt időzített felvételek megtervezéséhez praktikus. Az EyeTV 3 szerkesztési képességei segítségével felvételeinkből eltávolíthatjuk az oda nem illő részeket, például a reklámokat, ezt követően pedig az elkészült anyagot átkonvertálhatjuk nekünk jobban megfelelő formátumra (AVI, MP4, MPG, MOV stb.).

Azokban a régiókban, ahol a DVB-T adás nagy felbontásban érkezik, az eszköz segítségével HDTV minőséget (720p, 1080i) is élvezhetünk, ehhez mindenképp Intel Core 2 Duo processzoros Apple számítógép szükséges. Az 57 x 17 x 9 milliméteres EyeTV DTT Deluxe tömege 8 gramm, kizárólag Mac OS X 10.4-et vagy annál frissebb operációs rendszert futtató Apple gépekkel kompatibilis, és 80 euróba kerül. Jó jelminőségnél elég a kisméretű teleszkópantenna használata, de ahol gyengébb a vétel, ott az ugyancsak mellékelt botantennát vagy egy MCX csatlakozóra kötött nagyobb antennát is igénybe lehet venni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés