Hirdetés

Extrém olcsó Atom tableteket szeretne látni az Intel

Az Intel agresszívan árazott Bay Trail-T platformra épülő tableteket szeretne látni a piacon. A vállalat a karácsonyi szezon során dobja majd piacra az új generációs Atomokat, melyektől a világ nagyon sokat vár.

Az előzetes teljesítményadatok alapján áttörés nem lesz. A processzorerő tekintetében, az igen agresszív Burst módnak köszönhetően jól teljesíthetnek majd a termékek, de az IGP tempója inkább átlagos lesz, és a tabletpiac leggyorsabb megoldásaival (Qualcomm Adreno 330 vagy AMD Radeon HD 8250) nem veszi majd fel a versenyt.

Az Intel azonban az árak szempontjából most nem szál majd el. Sőt, Brian M. Krzanich, a cég új elnök-vezérigazgatója 150-200 dolláros Atom tableteket szeretne látni a piacon. Ezek minden bizonnyal Android operációs rendszerrel dolgoznak majd, de a mostani Atom tabletek árszintjéhez képest jelentős a különbség, és végre a potenciális vásárlóknak kedvező irányba.

Azt nem tudni, hogy ki szállíthatja majd ezeket az extrém olcsó tableteket, és milyen anyagminőséggel, hiszen az Atom Z3770 messze nem lesz a legolcsóbb SoC, de az Intelnek eladások kellenek, és ezért Brian M. Krzanich hajlandó kockáztatni is. Ezzel érdekes ünnepi szezon elé nézünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés