Hirdetés

Az extra kapacitásra gyúrnak a memóriagyártók

A Corsair még a múlt évben prezentálta gigantikus méretű memóriacsomagját, ám a Kingston és a Super Talent megirigyelte a koncepciót, és ezek a cégek is előálltak a saját, 64 bites környezetre fejlesztett megoldásaikkal. Az előbbi gyártó a HyperX széria hírnevét öregbíti, míg az utóbbi a Chrome sorozat mindennapjaiba próbál színt vinni.

A Kingston az új HyperX szettek közül a négy modult tartalmazó, 16 GB-os verziót az Intel Lynnfield, míg a hat modulból álló, 24 GB-os változatot a Bloomfield processzorokhoz ajánlja. A DDR3 szabványra épülő csomagok 1600 MHz-es órajelen ketyegnek CL 9-9-9-27-es időzítés társaságában, továbbá támogatják az Intel XMP technológiát, az üzemfeszültségük pedig 1,65 V.

A vállalat már szállítja a termékeket, a 16 GB-os, kétcsatornás működésre felkészített szett 1065, míg a 24 GB-os, háromcsatornás csomag 1600 dollárba kerül.

A Super Talent valamivel kisebb méretben gondolkodik, ugyanis a 8 GB-os, kétcsatornás csomagja két, míg a 12 GB-os, háromcsatornás szettje három darab 4 GB-os modulból áll. A DDR3 lapkákat alkalmazó termékek a Kingston megoldásához hasonlóan 1600 MHz-en üzemelnek, az időzítésük pedig CL 9-9-9-28.

A Chrome szériába tartozó új megoldások természetesen 1,65 V-os feszültségen működnek, így tökéletesen megfelelnek az Intel előírásainak. A memóriacsomagok a következő héten kerülnek az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói árakról azonban nem számolt be a gyártó.

Előzmények

Hirdetés