Hirdetés

Exkluzív, vizezett alaplap az ASRock boszorkánykonyhájából

A limitált példányszámban készülő, AMD-s terméken minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere.

Az ASRock bemutatta az X570 AQUA névre keresztelt, exkluzív alaplapját, ami a Socket AM4 platformon száll be a ringbe, és mindössze 999 darabot gyártanak le belőle – egy prototípushoz már volt szerencsénk az idei Computexen. A 256 megabites AMI UEFI BIOS-szal érkező deszka egyelőre az egyetlen olyan X570-es vezérlőhídra épülő megoldás a piacon, amit teljesen vízzel lehet hűteni; a réz blokk elfedi a processzorfoglalatot, a 14 fázisos IR Digital VRM-et, illetve a chipsetet is. A folyadék három útvonalon kering a rendszerben, így mindhárom terület külön van hűtve, és a dizájn a blokkon belül csökkenti a vízellenállást, ami gyorsabb áramlást, illetve magasabb hatásfokot eredményez.


[+]

A négy DIMM slotba legfeljebb 128 GB DDR4 memóriát pakolhatunk, tuning mellett (Zen 2 CPU-kkal) pedig az 5000 MHz-es effektív órajelen üzemelő modulok számára is zöld a lámpa. A három darab, x16-os PCI Express 4.0-s sín komoly többkártyás grafikus alrendszer kiépítésére kínál módot, és ezen belül az AMD és az NVIDIA technológiái egyaránt támogatottak. Háttértárolóinkat nyolc darab 6 Gbps-os SATA portra köthetjük, de természetesen egy 2260/2280/22110 és egy 2260/2280-as formátumú, bordával fedett M.2 aljzat szintén található a szerver osztályú, E-ATX méretű, nyolcrétegű nyomtatott áramköri lapon.


[+]

A hangkeltés feladata egy Realtek ALC1220-as hangkodekre hárul, melyet kiegészít az NE5532-es fejhallgató erősítő, az aranyozott Nichicon audio kondenzátorok és az árnyékolás. Vezetékes hálózatra nem csupán az Intel I211AT kontroller hajtotta, gigabites Ethernet porttal kapcsolódhatunk, de az AQUANTIA AQC107-es vezérlőnek köszönhetően egy 10 gigabites csatlakozó szintúgy szolgálatunkba áll. Vezetékmentes fronton sincs okunk panaszra, mivel az 5.0-s Bluetooth mellett egy kétirányú MU-MIMO támogatással rendelkező, kétantennás Wi-Fi 6 (802.11ax) modulnak is szorítottak helyet a mérnökök.


[+]

Az I/O pajzson a dedikált BIOS flashback gomb társaságában egy PS/2 és egy HDMI csatlakozó, továbbá egy 1.4-es DisplayPort bemenet (Type-C-s monitorhoz) és egy optikai SPDIF kimenet figyel a 6 darab USB 3.2 Gen1 és 2 darab USB 3.2 Gen2 Type-C (Thunderbolt 3) csatolókon kívül. Ahogy az manapság sejthető, az 1000 dollárt kóstáló alaplapon ott pislákolnak azok a Polychrome RGB LED-ek is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés