Hirdetés

Computex 2019: az ASRock ezer dolláros lapja

Az X570 Aqua vastag pénztárcájú vevőinek vízzel hűtött VRM-et, CPU-t és lapkakészletet, illetve más finomságokat ad.

Elkezdtek terjedni az alaplapok között a szürreális áron kínált speciális változatok: az ASUS születésnapi terméke után most az ASRock villantotta az X570 Aquát, amely a Phantom Gaming X széria fölé érkezne tudásban és árban is – utóbbival kapcsolatban azt kell tudni, hogy konkrétan 999 dollár lesz. Ez nem kevés pénz, viszont gyűjteni sem érdemes sokáig, hiszen limitált példányszámú megoldásról beszélünk, összesen 999 darabot készítenek majd belőle.


[+]

Az ilyen módon Giffen-jószággá változó alaplappal persze kapunk egy csomó extrát is, amelyek közül a leglátványosabb a deszka nagy részét takaró kombinált vizesblokk, ráadásul ez nemcsak a lapkakészletet és a VRM alkatrészeit, de a CPU-t is hűti. A VRM egyébként 12+2-es kialakítású és az elhangzottak szerint a tuningos igényeket figyelembe véve méretezték az egyes fázisokat. A hátoldali csatlakozósorban két Thunderbult 3 aljzat is található – ez most az X570-es világban, legalábbis annak felső szegmensében úgy tűnik, szinte kötelező lett. Természetesen az X570 lapkakészlet miatt megkapjuk a PCI Express 4.0-t is, egyrészt két x16-os és három x1-es foglalat képében, másrészt két PCI Express 4.0-s x4-es M.2 foglalat formájában is.


[+]

Amit megemlítenénk még, az a hálózati rész: ez ugyan nem egyedi, de azért jó, ha nem hiányzik a listából, hogy az egy gigabites normál adapter mellé még egy 10 gigabites Aquantia is kerül, a WLAN pedig már Wi-Fi 6-os (IEEE 802.11ax) szabványú.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés