Hirdetés

Tuningbajnokká teszi a VGA-kat az EVGA EPOWER V

Az igen drága VRM-kiegészíthetővel nagyobb feszültség állítható be tuninghoz.

Az EVGA a VGA-k tuningja szempontjából mindig is otthonosan mozgott a piacon, elvégre a saját, egyedi dizájnjaik tekintetében is szokásuk komoly VRM-et alkalmazni, persze csak a méregdrága modelleken. Fontos azonban, hogy ezeknél a termékeknél sem tervezik túlzottan extrém terhelésre a terméket, holott a rekorddöntéshez pont erre lenne szükség. A gyárilag használt VRM azonban kiegészíthető, méghozzá az EVGA EPOWER V-tel, ami tulajdonképpen nem más, mint egy különálló 12+2 fázisú, három darab 6 tűs PCI Express konnektorral dolgozó VRM modul.


[+]

Az EPOWER V-öt használva a vCORE feszültség 600 és 2000 mV között állítható, a maximális teljesítményleadás pedig 600 A mellett 1,85 V-on valósulhat meg, de egy pillanatnyi terhelés idejére belefér a 620 A is. A vMEM 600 és 2300 mV között paraméterezhető, míg a maximális teljesítményt 1,9 V-on adható le 80 A-es áramerősség mellett, de utóbbi egy pillanatig lehet 90 A is.

Az éppen aktuális feszültségek a termék integrált digitális kijelzőin megjelennek, továbbá DIP kapcsolók is kerültek rá a vDROOP megfelelő kontrollálása érdekében. A tuning az integrált EVBot MKII-vel vezérelhető egy USB 3.1 Type-C interfésszel rendelkező PC-t használva, illetve a ProbeIT konnektor sem hiányzik a multiméterrel történő feszültségmonitorozás érdekében. A hűtésre is szükség lehet, így két ventilátorcsatlakozó is került az EPOWER V-re. Természetesen extrém teljesítményleadás mellett mindenképpen a folyékony nitrogént kell bevetni, de a VRM így is túlmelegedhet, és itt a hőmérséklet csökkentésének a legjobb eszköze pár légkavaró.


[+]

Az EPOWER V-öt az EVGA elsődlegesen a VGA-khoz tervezte, de igazából az alaplapokhoz is használható, ugyanakkor a fejlesztés jellege miatt mindenképpen csak a profi tuningosoknak szánják, és ezt jelzi a 270 eurós ára is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés