Hirdetés

Új BIOS-szal oldaná meg a GeForce-ok hibás adatkijelzését az EVGA

A ventilátor fordulatszáma időnként extrém magas lehet, de ez csak egy hibásan kiolvasott adat.

Az EVGA szóvivőjének számító Jacob Freeman a Twitteren árulta el, hogy a vállalat készül egy új BIOS-szal, amely megoldja azt a problémát, ami miatt az egyes GeForce-ok hibás fordulatszámot jeleznek vissza a rendszer felé. A ventilátorok a kiolvasott érték alapján akár percenként kétszázezret is fordulhatnak, de ez nyilván fals adat, amit akkor fordulhat elő, ha némi zaj tapasztalható az i2c buszon. Ezeket az értékeket a EVGA Precision szoftver már most is kiszűri, de más alkalmazás nem feltétlenül képes rá, így a vállalat a BIOS-ból fogja a jövőben korrigálni a hibás adatokat.

A megosztott adatok szerint több VGA-hoz is érkezik javítás, de arról még nincs információ, hogy pontosan mely termékekhez. Ez a gond egyébként független attól, amely számos GeForce RTX 3090 FTW3 VGA-val végzett a New World című játék bétatesztje alatt. Egyrészt ehhez már készült egy alkalmazásoldali frissítés, másrészt az EVGA még mindig analizálja az eseményeket, és a szóvivő állítása szerint csak a felhasználók egy kis százalékát érintette a probléma. Utóbbi szempontból a vállalat a cseretermékek biztosítására koncentrál.

Sajnos a garanciális ügyintézéssel kapcsolatban sincs minden rendben, ugyanis az EVGA úgynevezett advanced RMA szervizszolgáltatása nagyon sok pénzt kér a felhasználóktól letétbe. Mint ismeretes a vállalat abban az esetben gyorsan végzi a garanciális ügyintézést, ha a felhasználó visszaküldi a hibásnak vélt hardvert, de közben még befizet egy letéti díjat is. Utóbbinak hatására az EVGA azonnal küld egy új VGA-t a megadott címre, vagyis nem várják meg az eredeti termék beérkezését. Végeredményben a felhasználó pár napon belül megkapja az új hardverét, a letétet pedig az EVGA akkor fizeti vissza, ha megérkezett hozzájuk a garanciázásra váró hardver. A probléma az, hogy vállalat a jelenlegi kereskedelmi árakhoz méri a letétet. Erről az Igor's Lab is beszámolt, és információik szerint egy GeForce RTX 3090 FTW3 VGA letéti díja 1728,2 euró. Persze a vállalat szerint ezt a felhasználó úgyis visszakapja, ha megérkezik a hibás hardver hozzájuk, de nem kizárt, hogy némely játékosnak ennyi pénz mellőzése egy rövidebb időre is probléma lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Előzmények

Hirdetés