Hirdetés

Év végén érkezik a Wacom új, különleges Inkling beviteli eszköze

A Wacom a grafikusok és a hobbiként rajzolgatók körében is nagy népszerűségnek örvend, ami nem is csoda, hiszen a cég mindig összehoz valami kedvelhető és jól működő kiegészítőt. Ezúttal az Inkling beviteli eszközt mutatták be, mely még nagyobb szabadságot ad a rajzolásban és az azt követő számítógépes feldolgozásban.

Sokan még mindig idegenkednek a tabletes rajzolástól, mert igaz ugyan, hogy az is nagyon hasonlít a természetes rajzoláshoz, de mégsem adja vissza az valódi papíron alkotás érzetét. Az Inkling esetében a tabletekhez hasonlóan ezúttal is saját stylusszal kell dolgoznunk, azonban nincs saját fizikai beviteli mezője, így bárhova rajzolhatunk, legyen az akár egy sima papírlap, vagy a kedvenc firkálós füzetünk. Nincs szükség különleges bevonatú papírra, csak rá kell csíptetni a vevőegységet a legfeljebb A4-es méretű lap tetejére, és máris lehet rajzolni. Nem kell tehát újratanulni a rajzolást, hogy milyen erővel nyomjuk a hegyet a felületre a megfelelő vonalvastagság érdekében, és hasonlók, mint a tableteknél. Az így készült alkotások ráadásul rögtön a számítógépre küldhetők nemcsak raszteres, hanem vektoros formában is, ami jelentősen megkönnyíti a további munkát és finomhangolást velük. Sőt munka közben új rétegeket is létrehozhatunk, például a körvonalaknak, az árnyékolásnak és a finomabb részleteknek, ami ugyancsak hasznos lehet a későbbi feldolgozásban, illetve az egyes munkafázisok elkülönítésében.


[+]

Az Inkling toll és a vevő is hosszú élettartamú, újratölthető akkumulátorokkal van felszerelve, amik USB-ről, a mellékelt dokkolón/tartón keresztül tölthetők. Ennek köszönhetően bárhol dolgozhatunk velük, az adatok letöltését pedig ráérünk később is megejteni, ha számítógépközelbe kerülünk. Az Inkling Sketch Manager szoftverrel letöltött képek aztán továbbküldhetők például az Adobe Photoshopba vagy Illustratorba, illetve az Autodesk Sketchbookba is, de rögtön le is menthető JPEG, PNG, PDF vagy SVG állományba. A toll nem csak a vonalakat menti, hanem a nyomás erősségét is, és a golyós hegy cserélhető is.

A működési elve egyébként egész érdekes, miszerint a készülék a sztereoszkopikus látás auditív megfelelőjén alapul, azaz a toll által kibocsátott – az emberi fül számára nem hallható tartományú – hangot a vevő két mikrofonja érzékeli, és dolgozza fel, ez alapján számítva ki, hogy éppen hol jár a toll hegye.

A Wacom Inkling az év vége felé jelenik majd meg 200 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Wacom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés