Hirdetés

Eurocom 18,4”-es Leopard 2.0 mobil munkaállomás dupla GPU-val

Könnyen elképzelhető olyan munkakör, amikor útközben, több különböző helyszínen vagy terepen van szükség egy átlagos laptopnál lényegesen nagyobb számítási teljesítményre. A mobil terepmunkára szakosodott NextComputing kínálatában például megannyi „bőrönd szerver” szerepel, melyek pillanatok alatt bárhol üzembe helyezhetők, de szerencsére a két véglet között is találhatunk megoldásokat. Az Eurocom Leopard 2.0 notebook munkaállomása lehet például az egyik arany középút.


[+]

A Eurocom Corporation weboldalán hihetetlen mértékig személyre szabható a konfiguráció, így valóban csak azért kell fizetni, amit a munka során ki is tudunk használni, ami azonban igazán különlegessé teszi a Leopard 2.0-t, azok a nem mindennapi opciók. A 18,4”-es masina nem éppen egy könnyen szállítható darab, de nem is kíván az Ultrabookokkal versenyre kelni, abszolút más szegmensben munkálkodnak. A méretes, LED-es háttérvilágítású LCD panel felbontása 1920x1080 pixel, ez tekinthető egy fix pontnak, ezen kívül szinte minden más opcionálisan variálható.


[+]

A központi egység Intel Core i7 vagy Core i7 Extreme processzor lehet (maximum i7-2960XM), mellé a három memóriafoglalatba összesen 24 GB 1600 MHz-es DDR3 RAM pakolható. Az adattárolást sem bízták a véletlenre, amennyiben le tudunk mondani az optikai meghajtóról, akkor akár 4 adattároló is rögzíthető belsejében, ezek 4 TB összkapacitásig RAID 0/1/5/10 tömbbe fűzhetők, típusuk pedig HDD, SSD vagy hibrid eszközök lehetnek.


[+]

Egy igazán erőteljes konfiguráció természetesen integrált grafikus alegységgel elképzelhetetlen, főleg a rohamosan fejlődő GPGPU-k korában, ezért a videokártyák lehetősége is igen színes és potens. NVIDIA-ból egy vagy két GeForce GTX 560M, vagy egy Quadro 3000M/4000M/5010M választható. Azonban az AMD sem maradt ki a repertoárból, szimpla vagy CrossFireX kiépítésben Radeon HD 6970M és 6990M lehetőségekkel is találkozhatunk a weboldalon.


[+]

Ezek után nem meglepő, hogy csatlakozók tekintetében is elég jól felszerelt a nagymacska, a specifikációban többek között 2 x USB 3.0, 4 x USB 2.0, eSATA, Firewire 1394a, DVI, HDMI 1.4a, Gigabit Ethernet, S/PDIF és audió csatlakozók is olvashatók. Egy „alapkiépítésű” Eurocom Leopard 2.0 már 1500 dollár környékén megvásárolható, de az igazán izgalmas lehetőségek beválogatásával ez az összeg könnyen a többszörösére duzzadhat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés