Hirdetés

Clevo P270WM asztali PC-ket alázó brutális notebook

Egy notebook választásánál a legtöbb esetben kompromisszumokat kell kötni, főleg teljesítmény tekintetében, néhány gyártó azonban ezt nem feltétlenül tartja szükségszerűnek. A Clevo legújabb bestiája, a P270WM állításuk szerint minden további nélkül felveszi a versenyt a legmodernebb asztali konfigurációkkal is, azonban a képek alapján ezt a szörnyeteget nem mondanánk különösen mobilnak, inkább szállíthatónak, vagyis ezen a téren (a vételárról nem is beszélve) mégiscsak vállalni kell némi kompromisszumot. Érdemes megemlíteni, hogy több más gyártó is bejelentkezett a notebook saját néven történő forgalmazására, eddig a Maingear, az AVADirect és a Eurocom kínálatában bukkantak fel átcímkézett variánsok.


[+]

A P270WM pontos méretei nem olyan érdekesek, de az már a képeken is jól látszódik, hogy vastagságra 3-4 Ultrabook minden gond nélkül elférne a bendőjében, ezek után a közel 6 kilogrammos tömeg már meg sem lepi az embert. A megjelenítésről egy 17,3 hüvelykes, 1920x1080 pixel felbontású, LED háttérvilágítású panel gondoskodik, mely igény esetén sztereó 3D-s képességekkel is felvértezhető. Ekkor a cégek az aktív 3D-s technológiát vetik be, mely az NVIDIA 3D Vision szettel válik teljessé.


[+]

A központi egység szerepében a legerősebb Intel asztali processzorok munkálkodnak, így a konfigurációba Sandy Bridge-E Core i7-3930K vagy i7-3960X Extreme közül választhat a potenciális vásárló. A fedélzeten emellett maximum 32 GB DDR3 1866 MHz-es memória sorakozhat, vagyis számítási kapacitásban, és sajnos hőtermelésben biztosan nem lesz hiány. A P270WM elsősorban mobilis játékosoknak és úton lévő, professzionális programokkal dolgozó felhasználóknak készül, ezért a tervezők a videokártyák opcióit is igyekeztek a csúcsra járatni. Ennek megfelelően az SLI-be köthető NVIDIA GeForce GTX 580M mellett akár Quadro 5010M is kérhető. Utóbbi 4 GB memóriával és 384 CUDA maggal rendelkezik. Bizonyos brandek alatt az AMD Radeon HD 6990M is beszerelhető lesz.


[+]

Az adatok tárolása három darab, maximum 600 GB-os SSD-n vagy 750 GB-os (7200 rpm-es) merevlemezen lehetséges, melyek igény esetén RAID 0, 1 és 5 módba is összefűzhetők. A hatalmas méretnek a hangzásvilág szempontjából kétségtelenül megvan a maga előnye, például mélynyomóval megtámogatott 5.1-es hangrendszer is gond nélkül elfér benne, valamint a csatlakozókkal sem kellett fukarkodni. A specifikáció szerint két-két darab USB 2.0 és 3.0, illetve egy kombinált USB 3.0/eSATA port, DisplayPort, HDMI, és DVI kimenet, továbbá még egy digitális SPDIF interfész is található a gépen.


[+]

A rendszert egy tégla fizikai adottságaival vetekvő, 300 wattos külső tápegység hívatott táplálni, mely újabb komoly plusz súlyt jelent szállítás közben. Az akkumulátor paramétereiről, illetve konkrétan az üzemidőről nincs adat, de ilyen fogyasztás mellett nem érdemes sok jóra számítani. Komolyabb terhelés esetén gyorsan keresni kell egy konnektort. Jó hír azonban, hogy a termék teljes méretű billentyűzete háttérvilágítást is kapott.

Mivel több márkanév alatt is elérhető a combos notebook, ezért pontos vételárat lehetetlen meghatározni, de kiépítéstől függően 3000-3500 dollár körül lesznek elérhetők 1-3 év garancia kíséretében.

Előzmények

Hirdetés