Hirdetés

Érkeznek az új VivoBookok az ASUS-tól

Van még egy kis idő a Computexig, de az ASUS már most leleplezte a 2022-es VivoBook sorozatot.

Az ASUS nem várja meg idén (sem) a Computexet az aktuális VivoBook széria bemutatásával: mind a Pro, mind az S széria esetében kapunk újdonságokat, és érkezik egy kifejezetten a művészeket megcélzó 2 az 1-ben termékcsalád is.

Kezdjük is a bemutatást az utóbbival, amely két tagot számlál: a Vivobook 13 Slate OLED Philip Colbert Editiont és a Steven Harrington Editiont. Az ASUS nem is árul zsákbamacskát, amiről itt szó van, az a tavaly bemutatott Vivobook, majd általunk is tesztelt Vivobook 13 Slate OLED limitált szériája, amelyeknél a külsőt az egyik esetben a Philip Colberttel, a másik esetben pedig Steven Harringtonnal együttműködve tervezték meg. A külső alatt túl nagy változásokról nem tudunk beszámolni: marad a lecsatolható billentyűzettel ellátott, 13,3 hüvelykes OLED panel köré (hiszen az ASUS a CES 2022 óta nagy erővel dolgozik az OLED-et minden notebookba terven) épített tablet, amely ugyanakkor meglehetősen alsó kategóriás hardverre épül, így nevük ellenére sem feltétlenül komoly multimédiás feladatokhoz szánják őket, ám a mellékelt kiegészítőkkel – tartóállvány, tok, billentyűzetes fedél és ASUS Pen 2.0 toll – rajztáblának is kiválóan megfelelnek.


[+]

A vékony, könnyű, dizájnos külsőt előtérbe helyező S széria esetében több új és frissített modellt találunk. A drágább árszintet képviselő X-es családban az S14X és 16X teljes egészében fém burkolatot kap már (az X nélküli modelleknél csak a kijelző burkolata készül ebből), a formaterv pedig megújult. A választható színek között az S 14X/16X párosnál feltűnik a Midnight Black, Solar Silver és a Sand Grey, az S14/15 esetében pedig az Indie Black, Neutral Grey és a Brave Green.


[+]

A burkolat alatt a legmodernebb hardvereket találjuk: csúcsprocesszorként a Core i7-12700H vagy a Ryzen 9 6900HX választható (a grafikáért az IGP felel), ezt 16 GB RAM és 1 TB-os SSD egészítheti ki. A képernyők esetében marad az extra vékony keretes NanoEdge megoldás, és adott esetben megkapjuk a világ első 14,5 illetve 15,6 colos, 2,8K-s, 120 Hz-es OLED paneljeit is. Ezek 100% DCI-P3 színteret kínálnak és Vesa DisplayHDR True Black 600, illetve Pantone tanúsítványokkal is rendelkeznek.


[+]

A drágább, teljesítményorientáltabb Pro széria fém burkolata a 16X esetében már Core i9-12900H processzort és 32 GB DDR5 memóriát is rejthet, az opciók között pedig már a dedikált GPU is megjelenik: akár GeForce RTX 3070 Ti-t is választhatunk. Valamennyi esetben megkapjuk az IceCool Pro hűtőrendszert, amelynek segítségével a CPU+GPU páros fogyasztása 140 wattig emelkedhet. A kijelzők a 16 hüvelykes méretben 3,2K-s, a 15,6 hüvelykes méretben pedig 2,8K-s felbontással érkezhetnek, és mindkét esetben 120 Hz-es frissítésre is számíthatunk (a Pro 16X például a világ első olyan notebookja lesz, mely ilyen 3,2K-s, 120 Hz-es OLED panelt kap).


[+]

Csatlakozókból természetesen az új modellek esetében megkapunk minden fontosat, tehát platformtól függően Thunderbolt 4/USB4 konnektort, HDMI 2.1-et, SD Express 7.0 kompatibilis microSD kártyaolvasót és adott esetben 2,5 GbE LAN portot is kaphatunk.

Ami a hazai elérhetőséget és az árakat illeti, itt egyelőre még a sötétben tapogatózunk: a frissített Vivobookok a boltokban alighanem a harmadik negyedévtől jelennek meg, az árak viszont még nem ismertek, és az euró/forint árfolyam függvényében amúgy is képlékenyek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés