Hirdetés

Érkezik a TressFX 2.0

A Crystal Dynamics, az AMD, a Confetti és a Nixxes a Tomb Raider játékhoz fejlesztette ki a TressFX effektet, mely a világ első olyan megoldása volt, ami a grafikus processzor erejét hasznosította a haj fizikai szimulációjához. Később a hivatalos fejlesztőkörnyezet is megjelent, melyben az eredeti effekthez képest pár extra is helyet kapott, így szimulálható volt a száraz és vizes haj.

A fejlesztés nem állt le, így hamarosan bemutatkozik a TressFX 2.0, ami elsődlegesen a sebességnövelést és a könnyebb implementálást célozza meg. Információink szerint az optimalizált algoritmus jelentősen gyorsult, így már 12 000 hajszál szimulálást is megoldja. Bár ezzel az első verzió esetében sem volt igazán gond, de ez az érték mégiscsak részletesebb haj megvalósítására ad lehetőséget, bár a sebességnövelésnek talán többen örülnek majd.

Az effekt marad teljesen szabványos, DirectCompute felületet használó megoldás, de lesz támogatás a Mantle API-hoz is. A fejlesztések azonban újszerű irányba is menetelnek, így a TressFX 2.0 már nem csak a hajra, hanem esetlegesen a fűszálak mozgásának, illetve a különböző szőrös felületek szimulálására is használható lesz, természetesen grafikus processzorral gyorsítva.

Információink szerint a Square Enix a kiadott játékaiban továbbra is építeni szeretne a TressFX-re, de a legújabb CryEngine-be és a Frostbite 3-ba is bekerült a támogatás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés