Hirdetés

Érkezik az új Sharp LE830 LCD tévé sorozat

A konkurensekhez hasonlóan a japán vállalat is a tavasz elején dobja piacra az első félévre szánt televízióit. A Sharp ebben a körben négy tévét tesz elérhetővé, egészen pontosan az új LE830-as sorozat tagjait.

Sharp LE830
Sharp LE830

Négy méretben, egészen pontosan 60, 52, 46 és 40 hüvelykes képátlóval kerülnek a boltok polcaira az Edge LED háttérvilágítást, és X-Gen LCD panelt alkalmazó készülékek. Természetesen ezek is megkapták a cég „csodafegyverét”, vagyis a Quattron képalkotási eljárást. Ennek lényege, hogy kibővítették a folyadékkristályos televíziók képernyőinek pixelszerkezetét azáltal, hogy a korábban alkalmazott három alapszínhez, azaz a vörös, a zöld és a kék (RGB) árnyalatokhoz negyedikként hozzáadták a sárgát (Y). A Sharp kommunikációjában hangsúlyozza, hogy ez a technológia fényesebb, élénkebb színeket biztosít a panel hatékonyabb fényátbocsátásának és a szélesebb színskálának köszönhetően. Az eredmény a bőr, az arany és a sárga tónusok még részletesebb, pontosabb és élethűbb visszaadása, a hagyományos, három alapszínt használó képernyőkhöz viszonyítva. A vállalat közleményeiben azt sem felejti el megemlíteni, hogy ennek köszönhetően tévéik minden korábbinál kevesebbet fogyasztanak. A termékek megkapták az Energy Star 5.1 minősítést, úgyhogy az energiaigénnyel valószínűleg tényleg nincs baj.

Mind a négy készülék Full HD felbontással operál, rendelkeznek beépített Wi-Fi adapterrel, és persze képesek a különféle netes tartalmak megjelenítésére. Az integrált böngésző viszont kimaradt, ezzel pedig már a vetélytársak számos idei modellje büszkélkedhet.

A készülékek ára egész jól alakul, hiszen a hatvan hüvelykesért 2800 dollárt kell fizetni, az ötvenkettes 1900-ért vihető el, a negyvenhat colos 1500-ba kerül, míg a legkisebb negyvenes 1300-at kóstál. Ahhoz képest, hogy friss televíziókról van szó, ezek egyáltalán nem magas összegek, úgyhogy benne van a pakliban, hogy sikert arat majd velük a vállalat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés