Hirdetés

Érkezik az ATI új All-In-Wonder kártyája

Az ATI bejelentette legújabb multimédiás videokártyáját, a PCI Express csatolófelületű All-In-Wonder X800 XL-t – az új modell még ezen a nyáron elérhetővé válik Európában is. A Nyugat-Európában megfigyelhető trendnek eleget téve a kártya képes lesz analóg és földi szórású digitális (DVB-T) tévéadások vételére is, ezenkívül FM rádióvevővel is ellátták.

A gyártó új All-In-Wonder kártyájára a Microtune RF modulja került, amely összesen 125, PAL vagy SECAM norma szerint sugárzott földi csatornát tud kezelni, nem beszélve a rádióállomásokról. Az X800 XL verzióra a korábbi modelleknél már megismert Theater 200 enkóder/dekóder IC került, a rádiófrekvenciás elven működő távirányító azonban lecserélődött; a gyártónak ez az első terméke, melyhez a továbbfejlesztett RemoteWonder Plus távirányítót mellékelik. A VIVO-csatlakozóhoz Scart-adaptert is biztosítanak.

Az All-In-Wonder X800 XL mindemellett nem lebecsülendő grafikus teljesítménnyel rendelkezik; a PCI Express x16 csatolóaljzatba illeszkedő kártyán 256 megabájtnyi, 490 (effektíve 980) MHz-en járó GDDR3 RAM található, a 16 pixelfutószalaggal és 6 vertex árnyalóval felvértezett GPU pedig a gyártó által közölt információk alapján 400 MHz-en jár.

Az ATI legfrissebb All-In-Wonder kártyája a már jól ismert MultiMedia Center alkalmazáscsomagot kapja, melynek többek között olyan funkciók és technológiák képezik részét, mint az átlátható kezelőfelületet nyújtó Eazylook vagy a TV- és FM-On-Demand szolgáltatás, illetve az elkészült felvételek nyersanyagra történő rögzítését elősegítő integrált DVD-író modul.

A kártya a tervek szerint a nyár utolsó hónapjaiban fog megjelenni, az amerikai változat ára körülbelül 400 dollár (napi árfolyamon számolva mintegy 83 000 Ft) lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés