Hirdetés

Díszkivilágítástól mentes LGA1200-as alaplap az ASUS-tól

A ProArt termékcsaládot erősítő típus a nyugdíjba vonuló Pro WS almárka fáklyáját viszi tovább.

Az ASUS érkező alaplapjai között szerepel egy tartalomgyártókat, mérnököket és hivatásos szakembereket célzó, ProArt szériába tartozó modell is, ami a ProArt Z490 Creator 10G nevet kapta. Ahogy az már a nomenklatúrából adja magát, az újdonság az Intel új, LGA1200-as platformjához készül, és a lap sutba dobja az összes gaming flancot, hogy a letisztult dizájnra és a minőségi komponensekre koncentrálva megbízható, munkaállomásszerű konfigurációkban találja meg a helyét, átvéve a stafétabotot a Pro WS brandtől.

(forrás: ASUS) [+]

A deszka VRM részlegét, valamint a három meglévő M.2-es slotjából kettőt vaskos, barázdált hűtőbordák fedik, három x16-os PCI Express 3.0-s foglalatából pedig kettő fém megerősítést kapott, miközben x1-es PCI Express csatolókból kettőt kapunk. A hálózati kapcsolódás egy 2,5 gigabites Ethernet aljzat segítségével lehetséges, de a termék nevében ott virít az a 10G, szóval 10 gigabites opciónk is van, ám sajnos ezt csak egy PCI Express kártya formájában kapjuk meg. A ProArt Z490-es I/O pajzsán legalább négy USB 3.2 x2 port (melyekből kettő Type-C), illetve egy DisplayPort és egy HDMI kimenet található.

(forrás: ASUS) [+]

Azt nem egészen értjük, hogy a 10 gigabites LAN-t miért nem lehetett a nyomtatott áramköri lapra integrálni, mert az egyik megcélzott vásárlói réteg ugye a tartalomgyártók, akik számára egyáltalán nem idegen a mindenféle bővítőkártyák használata, és az ASUS megoldása kapásból elfoglal egyet az értékes PCI Express sínekből.


(forrás: ASUS) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés