Hirdetés

Relatíve kompakt ASUS Pro WS alaplap Alder és Raptor Lake-hez

A 24,4 x 24,4 cm-es, Intel W680 vezérlőhidas megoldás a 300 dolláros árhatár környékére érkezik.

Az ASUS szép csendben piacra dob egy 24/7-es használatra hitelesített, microATX formátumú alaplapot, amit elsősorban LGA1700-as tokozással rendelkező munkaállomások lelkének szánnak.


[+]

A feszültségszabályzó áramkörein fekete bordázatot viselő modellt Pro WS W680M-Ace SE-nek hívják, és ahogy az a nevéből már adja magát, fedélzetén W680-as vezérlőhíd teljesít szolgálatot. A felül megtelepedett DIMM foglalatok kvartettje legfeljebb 192 GB-nyi ECC-s (vagy nem ECC-s) DDR5-4800-as memóriát tud kezelni, miközben bővítőkártyáinkat egy x16-os, fémmel megerősített PCI Express 5.0, egy x4-es PCI Express 4.0 és egy x1-es PCI Express 3.0 sínbe passzinthatjuk be. A x4-es PCI Express 4.0 interfésszel kommunikáló M.2 2242/2260/2280-as csatolók száma kettő (az egyiket borda fedi), míg klasszikus kivitelű meghajtóinkat négy SATA port várja, de a x4-es PCI Express 4.0 módot támogató SlimSAS slotnak – meg egy külön megvásárolandó kábelnek – hála szükség esetén további négy SATA-s lemezt állíthatunk hadrendbe.


[+]

A hálózati oldalon két 2,5 gigabites Intel Ethernet, valamint egy távoli menedzsmenthez dedikált, Aspeed AST2600-as BMC SoC által dirigált (gigabites) Realtek LAN konnektor állomásozik, azonban a vezeték nélküli kapcsolatra vágyóknak sincs oka elkeseredni, ugyanis az utólag beszerzendő Wi-Fi/Bluetooth modul részére fenntartott M.2 Key E aljzat sem hiányzik a képletből. A hangkeltés feladatát egy leválasztott és árnyékolt, prémium kondenzátorokkal megfejelt (nyolccsatornás) Realtek lapkára bízták, mialatt a rozsdamentes acél I/O pajzzsal "szigetelt" hátlapon egy DisplayPort, egy HDMI kimenet, egy AST2600-as D-Sub csatlakozó, egy USB 3.2 Gen2 Type-C, egy USB 3.2 Gen2 Type-A, illetve négy USB 3.2 Gen1 Type-A kapu található a tripla 3,5 mm-es jacken, a fentebb említett RJ-45-ökön, meg a BIOS Flashback gombon kívül.


[+]

Az előlapra egy USB 3.2 Gen2x2 Type-C, két USB 3.2 Gen1 Type-A, plusz négy USB 2.0 dugasz vezethető ki, a rendszerhűtő ventilátorainkat három PWM tüskesorba köthetjük, a deszka szoftveres hátterét pedig az ASUS Control Center Express applikáció jelenti. A termék leendő vételára egyelőre nem ismert, de minden bizonnyal olcsóbb lesz valamivel a (nettó) 330 dollárt kóstáló, ATX-es testvérénél.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés