Hirdetés

Érkezik a még olcsóbb, még alacsonyabb fogyasztású Raspberry Pi

Gyorsan telik az idő, a Raspberry Pi „hobbyszámítógép“ már egy éve velünk van, és a kezdetek óta töretlen népszerűségnek örvend, ami a rendelések teljesítésének akadozásában is megmutatkozott. A gyártó viszont kezdi utolérni önmagát, és mostanra került abba a helyzetbe, hogy az eredeti 25 dolláros koncepciót is képes lesz valóra váltani. A piacon ugyanis eddig csak a 35 dolláros "Model B" volt elérhető, ami időközben egy kis memóriakapacitás tuningon is átesett, de a kezdetekkor beígért 25 dolláros „Model A” csak papíron létezett.


[+]

A 10 dolláros árkülönbözet titka a memória méretében (512 MB helyett csak 256 MB), az Ethernet csatlakozási képesség és egy USB kapu elhagyásában rejlik, minden más megegyezik a drágábbik változattal. A módosítások nem csak az árban, hanem az alacsonyabb fogyasztásban is megmutatkoznak, eszerint pedig az újdonság az eddiginél 50%-kal kevesebb energiával is beéri.

A Raspberry Pi-sek állítása szerint a sok csonkítás ellenére is van igény erre a modellre, amit főként robotokban, vezérlőelektronikákban, automatizáláshoz lehet majd használni, de akár „über olcsó” multimédiás lejátszókban is megállhatja a helyét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés