Hirdetés

Érdekes információk derültek ki a CausticOne gyorsítókártyáról

Nemrég számoltunk be az Apple volt mérnökeiből megalakult Caustic Graphics CausticRT névre keresztelt rendszeréről, mely a CausticOne gyorsítókártyából és a CausticGL API-ból áll. A friss információk szerint a San Franciscó-i vállalat az első ray-tracing processzorára úgymond nulladik generációs termékként tekint. Ez azt jelenti, hogy a két darab FPGA (Field-Programmable Gate Array) lapkával ellátott CausticOne gyorsítókártya elsősorban a fejlesztőknek készült, hogy próbálgassák a CausticRT rendszert.


[+]

A mai napon bemutatott CausticOne – a vállalat bevallása szerint – nem a sebességéről lesz híres, így a kereskedelmi forgalmazás is rendkívül limitált példányszámban fog történni. Ez teljesen érthető lépés, hiszen támogatás nélkül nehéz lenne eladni a terméket. A négycsatornás PCI Express foglalatba illeszkedő kártya két 100 MHz-es órajelen üzemelő processzorral dolgozik, melyek egy-egy SO-DIMM foglalatba helyezhető DDR2 memóriamodult támogatnak. A ray-tracing processzoroknak 20 W-os fogyasztása van, így a termék használatához nincs szükség külső tápcsatlakozóra. A CausticOne képességei megtekinthetők ebben a videóban.


[+]

A CausticRT rendszert a CausticOne kártyával és a komplett CausticGL fejlesztői környezettel 4000 dollárért vásárolhatják meg az érdeklődő fejlesztők. Az ár természetesen a Caustic Graphics teljes támogatását is tartalmazza, ami egy évre szól, de igény esetén ez meghosszabbítható. A vállalat természetesen a jövőről, azaz a CausticTwo-ról is beszélt. Az a rendszer lesz ugyanis a cég kereskedelmi forgalomba szánt terméke. Az új kártya már PCI Express x16 foglalatba érkezik, és egy lapkát fog tartalmazni, ami 350 MHz-es órajelen üzemel majd, és több mint tízszer erősebb lesz a CausticOne-féle kétprocesszoros megoldásnál.


[+]

A CausticTwo pontos megjelenési ideje ismeretlen, de a vállalat biztosította a fejlesztőket, hogy az új termék teljes mértékben kompatibilis lesz a jelenlegi CausticRT rendszerrel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés