Hirdetés

Akrilház, hot swap, MDA és wireless; új Epomaker klaviatúra van készülőben

Az egyszerre három masinához csatlakoztatható, többféle konfigurációban rendelhető kompakt megoldás a következő szintre emeli a címezhető világítás fogalmát.

A pofás mechanikus billentyűzeteiről ismert Epomaker egy újabb Kickstarter kampányt indított útjára, amely cikkünk írásának pillanatában már négyszeresen meghaladta a kitűzött 5000 dolláros célt, noha még 24 nap van hátra a projekt lezártáig. A 65 százalékos kivitelű, szilikon gasket mountos periféria a FirstBlood B67 nevet kapta, és vezetékmentesen, akrilházban érkezik a pástra.


[+]

A polikarbonát plate-tel szerelt apparátus gyorscserés foglalataiban lineáris karakterisztikájú, 4 mm-es úton járó és 2 mm-en regisztráló, 50 gf-es erőkifejtést igénylő Kailh MX Jellyfish kapcsolók tanyáznak, de a vállalat lineáris Flamingo (3,8 mm/1,5-2 mm, 35/47/60 gf), taktilis Budgerigar (3,8 mm/2 mm, 47/55/60 gf), netán lineáris/"félig néma" Comte (3,7/2 mm, 25/38/55 gf) kapcsolói is szerepelnek a menün.


[+]

Természetesen más opciókból sincs hiány, ha saját kezünkbe vesszük a dolgot, hiszen bármilyen három- vagy öttűs switch támogatott. Az RGB LED-ek déli tájolásúak, azaz a felhasználó felé néznek, és a nyomtatott áramköri lap túloldalára ugyancsak jutott belőlük, ami az átlátszó/áttetsző készülékházzal egyetemben igencsak megvadult fényáradatot eredményezhet az arra vágyók asztalán.

[+]

Ha már a készülékháznál tartunk, az US ANSI kiosztású eszköz burkolata teljesen átlátszó (Crystal Clear), illetve áttetsző fekete (Obsidian Black), rózsaszín (Peach Pink), valamint fehér (Pearl White) színekben választható, és mindegyikhez eltérő dizájnú, MDA profilú PBT kupakkészletet adnak – az egyedüli kivétel a Crystal Clear variáns, mert ahhoz polikarbonát kupakok tartoznak. A numerikus paddal ellátott modelleknél alapnak számító funkciókat a jól megszokott módon, tehát az Fn + [gomb] kombinációkkal érhetjük el.


[+]

Az 1135 grammos, fix dőlésszögű ketyere 3750 mAh-s akkumulátorát a mellékelt, madzagos üzemmódot életbe léptető, 1,8 méteres USB Type-C/Type-A (tekercselt) zsinórral tölthetjük, és a wireless szabad vizeire evezvén 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás vagy 5.0-s Bluetooth kapcsolatot egyaránt kezdeményezhetünk. A kompatibilis operációs rendszerek sorában a Windowst, a macOS-t, az iOS-t és az Androidot üdvözölhetjük, de nyilván Linuxszal sem lesz teljességgel használhatatlan a konstrukció, legfeljebb szoftveres eredetű nehézségeink lehetnek.


[+]

A korai támogatók számára 160, de egyébként 180 dolláros, egy éves garanciával értékesítésre kerülő tasztatúrához négy – Apple vasakhoz való – alternatív billentyűsapkát, egy kapcsoló-, meg egy kupakszedő csipeszt csomagolnak majd grátiszba. A tervek szerint az újdonságok szállítása szeptember folyamán veszi kezdetét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés