Hirdetés

Az Epic Games az Open 3D Foundation új tagja

Bár az Unreal Engine a piacon konkurens marad, a kezdeményezés túl jó ahhoz, hogy ne támogassa az említett cég.

Az Amazon Web Services és a Linux Foundation által létrehozott Open 3D Foundation az előző év nyarán hívta fel igazán magára a figyelmet az Open 3D Engine-nel bemutatásával, amely egy teljesen nyílt forráskódú, Apache 2.0 licenc keretében használható videojáték-motor. Ez önmagában nagyszerű lépés, de a mögöttes koncepció nemcsak erről szólt, hanem egy olyan alap lerakásáról, amely megkönnyíti a tartalmak készítését, illetve használatát. Ez persze nem szúr szemet azonnal, idő kell ahhoz, hogy kialakuljon egy ökoszisztéma, viszont az irány egyértelműen látszik, és egyre többen hisznek abban, hogy megéri támogatni.

Ezúttal az Epic Games lépett be az Open 3D Foundationbe, ráadásul rögtön Premium támogatóként. Furcsának tűnik az, hogy az Open 3D Engine konkurensének tekinthető Unreal Engine-nel mégis támogató lett a cég, de továbbra is fontos szempont, hogy nem azt nézik az érintettek, hogy miben tudnának egymással versenyezni, hanem azt, hogy miben segíthetnének az iparnak. Márpedig egy jobban működő iparág ugyanolyan hasznos mindenkinek, tehát nem is olyan vad gondolat ezért a célért közösen tenni.

Az Epic Games várhatóan elősegíti majd az egyes tartalmak jobb interoperabilitását és portolhatóságát. Marc Petit, az Epic, Unreal Engine ökoszisztémájáért felelős alelnöke az Open 3D igazgatótanácsának is tagja lesz, és tapasztalatával segítheti az alapítvány stratégiai irányainak kidolgozását.

Előzmények

Hirdetés