Hirdetés

Megtört a jég a Razer háza táján; itt az első ryzenes Blade notebook!

A 144/165 Hz-es kijelzővel szerelt gép tervezői nem voltak szégyenlősek, amikor a CPU-ra böktek.

A Razer bejelentette, hogy három éves kihagyás után a kígyós portfólióban újra megtalálható lesz a Blade 14, és a combos noteszgép ezúttal mérföldkőnek tekinthető a cég életútjának mentén, ugyanis a masina 8-magos/16-szálas, 4,6 GHz-ig boostoló AMD Ryzen 9 5900HX processzorral belsejében érkezik. RAM-ból 16 GB-nyi, 3200 MHz-en ketyegő, leforrasztott DDR4 memóriát, háttértárolóból pedig egy 1 TB-os NVMe SSD-t kapunk a dedikált NVIDIA GeForce RTX 3060, 3070, netán 3080 mellé.


[+]

A 14 hüvelykes, AMD FreeSync Premium technológiát támogató IPS panelből 144 vagy 165 Hz-eset választhatunk; az előbbi Full HD-t és 100 százalékos sRGB, míg az utóbbi 1440p-s felbontást és 100 százalékos DCI-P3 színtérlefedettséget ígér. A gombonként címezhető világítással rendelkező klaviatúra NKRO-s és billentyűi 1,1 mm-en aktuálódnak, Microsoft üveg touchpadje többféle érintést kezel, a 720p-s, tömbmikrofonnal kiegészített webkamera ismeri a Windows Hellót, miközben a fém készülékházat körbejárva két DisplayPort alt módos és energiatovábbításra alkalmas USB 3.2 Gen2 Type-C kapu, két USB 3.2 Gen2 Typa-A aljzat, egy 3,5 mm-es kombójack és egy HDMI 2.1 kimenet néz velünk farkasszemet.

A FreeSync Premium technológiával kapcsolatban kiemelendő, hogy a sajtóközlemény úgy említi meg, hogy Radeon szükséges a használatához. Ez a szóban forgó notebooknál az IGP-t jelenti, mivel a termék támogatja az NVIDIA Optimus technológiát, így a GeForce grafikus vezérlő lekapcsolható.


[+]

Ugyan nem igazán értjük, hogy egy játékosokat célzó laptopról miért hagyják le a gigabites Ethernetet, de vezeték nélküli oldalon nincs okunk panaszra, hiszen a Wi-Fi 6E és az 5.2-es Bluetooth kapcsolat kipipálható a specifikációs listán. A hangok THX Spatial Audio plecsnit viselő hangszórók interpretálásában szólalnak meg, és a csomag részét képezi a 2.0-s TPM modul is.


[+]

A Windows 10 Home operációs rendszerrel és 61,6 wattórás akkumulátorral árusított, 1,78 kilogrammos notebookok árai 1800 dollárról indulnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés