Hirdetés

Elrajtolt az új GeForce 9600 GSO

Nemrég beszámoltunk a GeForce 9600 GSO nevű termék „felújított” változatáról. A híreszteléseknek megfelelően az új jövevény különösebb bejelentés nélkül, csöndben érkezett meg. A portéka megjelenését az előállítási költségek drasztikus csökkentése sürgette, amit a kisebb méretű, G94 kódnevű grafikus processzor tesz lehetővé. Ezzel a lépéssel az NVIDIA olcsóbb fogyasztói árat is megszabhat a megújult versenyzőnek, aminek köszönhetően a zöldek nagyobb eséllyel vehetik fel a küzdelmet a Radeon HD 4670 ellen.


Zotac GeForce 9600 GSO

A Zotac jó szokásához híven elsőként mutatta be a GeForce paletta régi névvel megáldott új versenyzőjét. Az előzetes információknak megfelelően a „ráncfelvarrott” 9600 GSO 48 darab stream processzort tartalmaz 24 textúrázó csatorna mellett. Ezek a paraméterek a régi modell megfelezésének tekinthetők. A ROP blokkok száma viszont 3-ról 4-re emelkedett, ami az eredeti termék 192 bites buszszélességét 256 bitesre módosítja.


Zotac GeForce 9600 GSO AMP! Edition

A Zotac GeForce 9600 GSO 512 MB-os és 1 GB-os alapváltozatainak mag, shader és effektív memória órajeleit rendre 650, 1625 és 1800 MHz-re kalibrálták, mely megfelel az NVIDIA referencia ajánlásainak. A gyárilag tuningolt AMP! Edition verzió azonban már megemelt 700, 1725 és 2000 MHz-es mag-, shader- és effektív memóriafrekvenciával büszkélkedik 512 MB DDR3 memória társaságában.

Az új versenyző teljesítménye nem teljesen fog megegyezni a régi modell eredményeivel. A magasabb felbontások aktiválásakor vagy a látványjavító eljárások bekapcsolása mellett valószínűleg jobb eredményeket várhatunk a új jövevénytől, a sokkal alacsonyabb számítási teljesítmény viszont negatívan fogja befolyásolni a shaderintenzív programok alatti produkciót.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés