Hirdetés

Kétféle verzióban rajtol a Samsung Galaxy Tab 3 táblagép

A Samsung hivatalosan a tegnapi napon frissítette a Galaxy Tab családját, aminek a legújabb tagja a 7"-es Galaxy Tab 3 táblagép, pontosabban táblagépek. A Galaxy Tab 2 7.0 leszármazottjának tekinthető készülékek továbbra is az alsóházat célozzák meg, így kialakítása több ponton is ehhez igazodik: 1024x600 pixeles kapacitív TFT érintőkijelző, műanyag burkolat. A sajtóanyag nem említ PLS technológiát a megjelenítő kapcsán, ám reméljük, hogy ez csak kisebb hiba a rendszerben, ugyanis minőségben visszalépést jelentene az elődhöz képest. A 111,1 x 188 x 9,9 mm-es Tab 3 összesen 302 grammot nyom (3G modem nélkül), ami jelentős csökkenés az előd 344 grammos tömegéhez képest.

Samsung Galaxy Tab 3
Samsung Galaxy Tab 3 [+]

Technikai paraméterek tekintetében még nem minden téren vannak részletekbe menően pontos információk, ám az biztos, hogy a TouchWiz felülettel megbolondított Android 4.1-et futtató masinákat 1,2 GHz-re állított kétmagos SoC hajtja 1 GB RAM-mal a fedélzeten, amihez 8 vagy 16 GB belső memória párosul (microSD-vel tovább bővíthető). A hátlap alatt továbbra is 4000 mAh-s akkumulátor lapul, aminek üzemideje egyelőre kérdéses. Adatkommunikációs eszközökből most sincs hiány, az IEEE 802.11a/b/g/n-es kétsávos (2,4 és 5 GHz) Wi-Fi (Wi-Fi Direct támogatással) és Bluetooth 3.0 mellett GPS/GLONASS helymeghatározók teljesítenek szolgálatot.

Samsung Galaxy Tab 3 3G
Samsung Galaxy Tab 3 3G [+]

Természetesen a kamera is az alapfelszereltség része, ezekből jutott az elő- és hátlapra egyaránt – utóbbi 3, előbbi pedig 1,3 megapixeles érzékelőt tudhat magáénak. Nem maradtak ki az olyan hasznos szenzorok sem, mint a fényérzékelő, a gyorsulásmérő és a digitális iránytű.

Később (várhatóan júniustól) beépített 3G modemes változatra is van kilátás, amiben a modemen felül közelségérzékelő és hagyományos hangszóró is helyet kap, és ez azt vetíti előre, hogy ezzel a variánssal telefonálni is lehet majd (és a mellékelt kép is erről tanúskodik). Ami viszont továbbra is hiányozhat a vásárlóknak, az a HDMI kimenet és a DLNA támogatás. Az árakról egyelőre nincs hivatalos információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés