Hirdetés

Ellenálló külső merevlemezek a Freecomtól

A Freecom a héten mutatta be külső merevlemezekből álló új termékcsaládját, a ToughDrive Sportot. A gyártó a sziklamászás kelléktárából lesett el pár ötletet megalkotásukkor, így például az USB kábelt körülvevő védőréteg szövése a kötelekéhez hasonló, a sarkában pedig egy fémgyűrű található, amibe egy karabinert helyezve akár övre is csatolható.

A 155 x 91 x 21 mm-es külső tárolók 260 grammos tömeggel rendelkeznek, belsejükben egy rázkódásvédelemmel ellátott tokban 250, 320 vagy 500 GB-os merevlemezek teljesíthetnek szolgálatot. A gyártó állítása szerint a ToughDrive Sport sorozat tagjai képesek átvészelni azt is, ha két méterről leejtik őket.

A Freecom nemcsak fizikai védelmet kínál, az adatok egy hardveres, 256 bites, MD5 kódolású jelszóval titkosíthatók is. Mellékelnek hozzájuk adatmentő szoftvert is, plusz egy saját USB meghajtóprogrammal (Turbo USB 2.0) is rendelkeznek, amely a lehető leggyorsabb adatátviteli sebességet teszi lehetővé Microsoft Windows operációs rendszerek esetében. A gyártó mindegyik modellre két év garanciát vállal, a 250 GB-os 109, a 320 GB-os 129, az 500 GB-os változat 169 euróba kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés