Hirdetés

Elkészült az egymilliomodik DirectX 9-es Radeon chip

Ez azt bizonyítja, hogy a tavaly júliusban bemutatott chipek iránt tényleg hatalmas a kereslet, továbbá, hogy nagyon sok Radeon 9500-as és 9700-as chipre épülő videokártyát adtak el egyetlen esztendő alatt. Az ATI ugyanakkor elismeri, hogy többezer ilyen kártyát bocsátott a szoftverfejlesztők részére, hogy a támogatás minél teljesebb legyen.

A legtöbb DirectX 9-es számítógépes játékot ma ezekkel a kártyákkal játszhatjuk (játszhatnánk, ha lennének ilyenek), és a fejlesztők is egyre inkább az ATI chipjeit kezelik etalonként. Ez azért lehetett így, mert az egyetlen alternatíva, az nVidia GeForce FX chipje tesztpéldányok szintjén is hónapokat késett.

Érdekes folyamat ez, hiszen az eddigi játékokat mindig az nVidia termékeire alapozva, szinte rájuk szabva fejlesztették ki, most viszont fordul a kocka. Kérdés, hogy az ATI chipjein megálmodott játékok mennyire fognak megbízhatóan és problémamentesen futni az nVidia chipjeivel szerelt videokártyákon, hiszen a két gyártó közti éles piaci versenyt ez is jelentősen befolyásolhatja. Szerencsére a DirectX és az OpenGL szabványok pont azért számítanak etalonnak, hogy választ adjanak ezen aggodalomra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés