Hirdetés

Életre kelti új egerét a BenQ

Inkább a furcsa, mint a hasznos kategóriába sorolható a BenQ új egere, amely alapfeladatának ellátásán túl többféle érzékszerven keresztül igyekszik közelebbi kapcsolatba kerülni a felhasználóval. Az MD300 vibrál, hangot ad, és fekete burkolata alá rejtett vörös LED-jei segítségével fényjeleket is kibocsát.

Beállítástól függően már puszta érintésre is képes reagálni e jelek valamilyen kombinációjával, és a mellékelt szoftver révén néhány alkalmazásban értelmet is nyerhetnek visszajelzései. Skype alatt és Microsoft Outlookban például két csoportba oszthatók a kontaktok, és eltérő riasztás rendelhető például a kedvelt vagy kevésbé kedvelt partnerektől érkező üzenetekhez. Aki az Outlookba gyűjti naptárbejegyzéseit, az figyelmeztetést kérhet az események előtt.

Windows Media Player alatt még arra is rá lehet venni az egeret, hogy a zene ritmusára mocorogjon, de ezzel egyelőre ki is merült a támogatott szoftverek köre – az MD300 máskülönben egy normál mutatóeszközként viselkedik. Az egér mérete 95 x 64 x 28 mm, májusi megjelenése után 25 eurós áron lehet majd hozzájutni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés