Hirdetés

Életben tartja az AGP-t a Sapphire

A PCI Express szabvány lassan már harmadvirágzását éli, de a Sapphire nem hagyja modern grafikus kártyák nélkül a régebbi AGP foglalatot sem. A korosabb gépek tulajdonosai számára két új Radeon HD 4650-es modellt jelentettek be, amelyek nyolcszoros AGP csatolóval rendelkeznek.


AGP csatolóval felszerelt Sapphire Radeon HD 4650 512 MB... [+]

Mindkét kártya egyedi nyomtatott áramköri lapon alapul, így eshetett meg, hogy tápkonnektoruk meglehetősen szokatlan helyre, a CrossFireX csatlakozó helyére került. A 320 stream processzorral felvértezett RV730-as grafikus processzor 600 MHz-es órajelen dolgozik, hűtését egy kisméretű bordára és a rajta található apró ventilátorra bízták. A DDR2-es memóriachipek nem igényelnek különösebb hűtést, ezért szabadon hagyták őket, mennyiségük 512 MB vagy 1 GB lehet, órajelük mindkét esetben 800 MHz.


... és 1 GB fedélzeti memóriával [+]

A Microsoft DirectX 10.1-gyel kompatibilis Sapphire Radeonok két dual-link DVI csatlakozót és egy tévékimenetet kaptak. A nagyobbik, 1 GB fedélzeti memóriával szerelt változat már a boltokban is felbukkant 72 eurós áron, így várhatóan a szerényebb felszereltségű is hamarosan kapható lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés