Hirdetés

Egy picike, szerény és egy tekintélyes, magabiztos ház

Két új modellel bővült a számítógépházak amúgy sem szűk kínálata. A Spire és az NZXT megoldása kis túlzással egyetlen dologban hasonlít csak: mindkettő fekete. Ezt leszámítva nem sok közös van bennük, ami nem is csoda: teljesen más célközönségnek készültek.

Spire Accelerator
Spire Accelerator

Az előbbi cég egy kicsi, könnyű és nem utolsósorban vékony modellt mutatott be. Az Accelerator névre keresztelt ház oldallapja 435 x 338 mm-es, és ehhez csupán 95 mm-es vastagság tartozik 4,1 kg-os tömeg mellett. Ebből következik, hogy a szokásosnál kisebb, microATX és Mini-ITX formátumú alaplapokat tudja fogadni. Bővítőhelyből sem rendelkezik sokkal, kívülre egy 5,25 colos, belülre két 3,5 hüvelykes meghajtó szerelhető.

Spire Accelerator
Spire Accelerator

A ház érdekessége, hogy álló és fekvő helyzetben egyaránt használható, ezért nemcsak az alján, hanem az egyik oldalán is találunk talpakat. Az I/O panel egy lehajtható ajtócska mögött kapott helyet, hangimenetet és -bemenetet, valamint két USB portot rejtettek el rajta. Ventilátor ugyan nincsen a házban, de két 60 mm-es légkavarónak előkészítették a helyét. A Spire Accelerator még ebben a hónapban forgalomba kerül, az áráról azonban egyelőre nincs hír.

NZXT Tempest EVO
NZXT Tempest EVO

Az NZXT merőben más koncepcióra építkezett. A Tempest EVO méretében és dizájnjában is jócskán eltér az Acceleratortől. Az egyszerű vonalat felváltották a szabálytalan, csapongó formák, a visszafogott méretet pedig a tág terek. Ez a ház már tekintélyesebb darab, 522 x 562 x 212 mm-es méretéhez 11,2 kg-os tömeg tartozik, és a microATX, illetve ATX mellett az Extended ATX alaplapokat is fogadni tudja. Nem spóroltak a bővítőhelyekkel sem, a Tempest EVO-ba akár három 5,25 és nyolc 3,5 colos meghajtó is beszerelhető egyszerre.

NZXT Tempest EVO
NZXT Tempest EVO

Mivel a masszív acélvázban sok a hely, így sokféle alkatrész melegedhet, megfelelő hűtésről is gondoskodni kellett, a házat jól meg is szórták ventilátorokkal. Előre két darab 120 mm-es, kék LED-del ellátott darab került, hátul és oldalt egy-egy szintén 120 mm-es légkavaró teljesít szolgálatot (az oldalsót is felszerelték kék LED-del, hiszen a plexilapon át jól látható), felülre pedig két nagyobb, 140 mm-es lapátkerék jutott, de természetesen vízhűtéssel is használhatjuk. Az I/O panel az előzőleg bemutatott modellhez képest egy eSATA csatlakozóval és egy reset gombbal bővült. Az NZXT Tempest EVO már kapható, nagyjából 100 dollárt kell kifizetni érte.

NZXT Tempest EVO
NZXT Tempest EVO

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés