Hirdetés

Eddig élt a Windows 10 legújabb frissítése

A Microsoft határozatlan időre visszavonta az új csomagot, ugyanis nagyon súlyos hibát rejthet.

Még az előző hét közepén írtunk a Windows 10 októberi frissítésének hivatalos elérhetőségéről, de nem sokkal később már arról kellett beszámolnunk, hogy a Microsoft blokkolja a csomag automatikus telepítését a hatodik generációs vagy újabb Intel processzorral rendelkező PC-ken. Az ember azt hinné, hogy az említett réteg pórul járt, de az új fejlemények alapján pont, hogy ők jártak jól, ugyanis a redmondi óriáscég bejelentette, hogy határozatlan időre visszavonta a 1809-es verziószámot viselő Windows 10 frissítést.

A Redstone 5 kódnevű csomag sem automatikusan, sem manuálisan nem érhető már el, ugyanis a Microsoft arra lett figyelmes, hogy szokatlanul sok felhasználó panaszkodik a telepítés utáni adatvesztésre. Ennek úgy néz ki, hogy az októberi frissítés az oka, és emiatt a vállalat az sem javasolja a felhasználóknak, hogy szimplán tiszta telepítésből álljanak át a 1809-es Windows 10 verzióra, ugyanis nem teljesen világos, hogy az adatvesztést mi okozza. Ez akár megtörténhet már működő rendszer esetében is, emiatt érdemes óvatosan eljárni. Ha valakinek már bekövetkezett az adatvesztés, akkor a Microsoft terméktámogatásával kell felvennie a kapcsolatot a lehetséges megoldások ügyében. Technikailag ezek a fájlok ott vannak még az adattárolón, tehát elég nagy az esély a visszanyerésükre.

A Microsoft sajnos nem adott meg határidőt, hogy mikorra javítják a problémát, csak annyit tudni, hogy dolgoznak rajta. Addig is amíg új bejelentéssel nem élnek, érdemes messze elkerülni a 1809-es Windows 10 verziót, ha ezt valamilyen formában még be tudná szerezni a felhasználó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés