Hirdetés

ECS NM70-TI thin Mini-ITX kilapított alaplap szűkös helyekre

Az ECS egy hónappal ezelőtt mutatta be az Intel NM70 Express vezérlő köré épített Mini-ITX alaplapját, amelynek az igen beszédes NM70-I nevet adták. A gyártó azonban látott még további potenciált a koncepcióban, ezért thin Mini-ITX szabványúra kilapítva a deszkát hamarosan érkezik a NM70-TI (a modellnév ismét mindent elárul).

A thin Mini-ITX szabvány 25 mm-ben maximalizálja a magasságot, így az ilyen lapok All-in-One egybegépekben, beágyazott rendszerekben és apró HTPC-kben is jó szolgálatot tehetnek. A középpontban egy a PCB-re forrasztott, egymagos, 1,5 GHz-en ketyegő Intel Celeron 807 processzor áll, de ha egy picit nagyobb potenciálra lenne szükség, úgy a duplamagos Celeron 847-tel szerelt variáns is választható, amely szintén elérhető lesz. A rendszermemóriát egyetlen SO-DIMM foglalat fogadja, amely a helytakarékosság végett természetesen az alaplap síkjára fekszik, mint minden notebookban.

Az alaplapon két SATA 6 Gbps és egy SATA 3 Gbp aljzat várja az adattárolókat, valamint egy mSATA csatlakozó is rendelkezésre áll, így egy alkalmas SSD modullal tovább csökkenthető a konfiguráció kiterjedése. Az alapkoncepció miatt nem meglepő, hogy egyetlen PCI Express bővítőrés sem kapott helyet a lapon, funkcióbővítésre egy árva mini PCIe foglalattal kell beérni. A lapított magasság természetesen a hátlapi I/O panelen is érezteti hatását, a sorban a tápcsatlakozó mellett HDMI és D-Sub videokimenet, 2 x USB 2.0 port, Ethernet (RJ-45), valamint egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet a repertoár része, ami egy átlagos alaplaphoz képest szegényes, de a megfelelő feladatkörben bőségesen elégséges lehet. Az UEFI BIOS-szal szerelt ECS NM70-TI thin Mini-ITX alaplap pontos érkezési dátumáról és vételáráról még nem tettek említést.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés